in

S-a lămurit: Consiliul judeţean Călăraşi a dat 18.000 de euro pe bază de curriculum vitae

sorin vasilescu consiliul judetean calarasiAnunţata conferinţă de presă a Consiliului judeţean Călăraşi în care instituţia avea să explice cum a cheltuit 15.000 de euro numai pentru promovarea Centrului de afaceri din zona Chiciu s-a ţinut, astăzi. În faţa ziariştilor s-a prezentat Sorin VASILESCU, Director executiv al Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean Călăraşi, cel care a ocupat şi poziţia de manager de proiect în cazul Centrului de afaceri din zona Chiciu.

Sorin Vasilescu ne-a confirmat că suma pe care firma Media Design SRL a primit-o pentru campania de promovare este de 14.980 de euro, cu 20 de euro mai puţin decât scrisesem noi, săptămâna trecută, citând dintr-un document de proiecţie bugetară a proiectului. Pe ce s-au dus cei aproape 15.000 de euro? Pe realizarea şi difuzarea spoturilor audio în română şi bulgară, publicarea de anunţuri/reclamă în presa scrisă din Silistra şi Călăraşi (câte un cotidian din fiecare ţară).

Pe ce s-au mai dus banii? Pe foi cu antet, plicuri, cărţi de vizită, pliante, autocolante… S-au mai cheltuit bani pentru servicii catering, aranjament florale şi flori permanente, efecte pirotehnice.

Am rămas muţi de uimire când am aflat că pentru realizarea website-ului pentru Centrul de afaceri, firma a încasat aproximativ 1000 de euro. Asta în situaţia în care site-ul nu prea este trilingv, aşa cum se laudă oficialii Consiliului judeţean. În plus site-ul Centrului de afaceri Călăraşi are destule greşeli. Prea multe pentru un website de 1000 de euro. Nu mai spunem că acesta stă foarte prost la capitolul optimizare, fiind extrem de greu de găsit dacă nu ştii adresa exactă a website-ului. Dar acestea sunt noţiuni pe care directorul Vasilescu nu le înţelege, el fiind mulţumit că website-ul există. El s-a arătat încrezător că greşelile se vor corecta şi că site-ul va fi adus, încet, încet, acolo unde trebuie. Ce contează că pentru un asemenea site s-au cerut aproximativ 1000 de euro, de cinci ori mai mult decât face, în momentul de faţă.

Dar cine este firma Media Design SRL şi cum a reuşit să încheie contractul de realizare a acestor servicii? Firma este înfiinţată pe 21 noiembrie 2008 şi-l are ca asociat pe Dănuţ Vasile, un fost jurnalist.

A participat firma Media Design la vreo licitaţie pentru „campania de promovare” a Centrului de afaceri de la Călăraşi? Nu. S-a făcut vreo selecţie de oferte? Nu. Atunci cum a câştigat firma Media Design realizarea campaniei de promovare a Centrului de afaceri Călăraşi? Ne luminează directorul Sorin Vasilescu: Pe bază de CV. Pentru că i-a plăcut cum arată CV-ul lui Dănuţ Vasile. Sorin Vasilescu a zis, că după CV, Dănuţ Vasile ar avea experienţă în media şi administrarea fondurilor europene. Şi atunci n-a mai contat de câte luni a fost înfiinţată firma, dacă are experienţă similară, ce bază materială posedă. Sorin Vasilescu spune că a procedat legal şi că, oricum, mai are alte oferte pe care nu ni le-a putut prezenta, însă. Sorin Vasilescu mai crede că a dat dovadă şi de transparenţă, chiar dacă nu s-a publicat nicăieri vreun anunţ în care să se solicite prestarea serviciilor executate de firma Media Design SRL.

O altă firmă în care Dănuţ Vasile este acţionar, Delta 6007 SRL, a realizat, în cadrul aceluiaşi proiect, autocolante, mape de presă, pliante şi bannere. De 2799 de euro. Cum a câştigat firma execuţia acestor servicii? Tot cu ajutorul CV-ului lui Dănuţ Vasile. Nu aţi înţeles că e legal?

Desigur, venim şi cu precizarea că la televizoarele LCD, Consiliul judeţean Călăraşi a făcut economie. N-a mai dat 6000 de euro pe două televizoare. A plătit doar 3328 de euro pentru două televizoare.

A început să ne placă subiectul şi pentru că şi voi v-aţi familiarizat cu modul în care se atribuie contractele la Consiliul judeţean Călăraşi, promitem că revenim. Mai sunt destule de spus…

www.infomuntenia.ro

Un tânăr din Călăraşi povesteşte calvarul prin care trece, după ce a fost arestat în Italia

Judeţul Călăraşi | După ce l-a lovit, i-a spart parbrizul cu bâta