in

S-a păcălit singur: dosar penal după ce a circulat cu o maşină neînmatriculată

La  data de 01.04.2010, orele 06.30, poliţiştii de frontieră călărăşeni au depistat în trafic în zona bac Chiciu un autoturism marca Nissan Primera ce avea autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 18.03.2010, anunţă Biroul de Presă al Poliţiei de Frontieră Călăraşi.

Oprit pentru control, C. Romeo în vârstă de 40 ani, domiciliat în loc. Mogoşoaia, jud. Ilfov a declarat poliţiştilor de frontieră că se deplasa în Bulgaria pentru a înmatricula autoturismul.

După  extinderea cercetărilor s-a stabilit că autorizaţia provizorie de circulaţie expirase de luna trecută iar proprietarul pusese maşina în circulaţie în mod ilegal.

Acestuia i s-a adus la cunoştinţă obligaţia de a se prezenta la Serviciul Rutier Călăraşi pentru a-i fi ridicat permisul de conducere şi interzicerea dreptului de conducere autovehicule pe drumurile publice până  la definitivarea cercetărilor.

Persoana în cauză este cercetată în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punere in circulatie pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare”, respectiv “conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat”.

Pentru faptele comise cetăţeanul   riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

Un şofer de Dacia Logan a fost amendat pentru că n-avea cască

2 în 1: Fata a minţit că a fost violată | Băiatul scăpat de acuzaţia de viol este cercetat pentru act sexual cu o minoră