Să facem fapte bune: ajutor pentru un voluntar de la Crucea Roșie Călărași

Marius, voluntar la Crucea Roșie Călărași, un copil a cărui adolescență este umbrită de o cumplită boală, are nevoie de ajutor. Acesta a participat la acțiunile organizate de Crucea Roșie, fiind de ajutor de fiecare dată când a avut posibilitatea. Din păcate, de un an de zile, băiatul se confruntă cu o boală cumplită. Totul a început cu o simplă căzătură în timpul unui meci de fotbal. Acum are nevoie de ajutor pentru o analiză care costă 1750 de euro.

Mama lui Marius, Elena Boşnigeanu, din disperare, a postat pe Facebook un mesaj emoționant:
„Din 2010, de când soțul meu a murit, ne avem doar unul pe celălalt. De multe ori mi s-a părut că e mai puternic decât mine, deși nu avea decât 6 ani când tatăl lui s-a prăpădit. În momentele în care grijile păreau să mă copleșească, când suferința părea prea mare și problemele financiare de nerezolvat, Marius mă lua în brațe și îmi spunea: Mami, tu ești puternică, ești cea mai puternică mamă din lume. Și eu deveneam atunci cea mai puternică mamă din lume pentru el. Acum un an, copilul meu bun, vesel și puternic ca un leu, așa cum spune el, a început să se simtă rău. Avea dureri în piept și se plângea foarte des de oboseală. Într-o zi a căzut ca secerat la fotbal, în mijlocul terenului. Nimic neobișnuit, mi-am spus atunci, copiii cad la fotbal, nu era pentru prima dată. O radiografie la umăr a arătat că e era mai mult decât un os fisurat.
După mai multe analize și investigații, doctorii mi-au dat o veste cumplită: copilul meu avea cancer, o formă rară şi agresivă de limfom non-Hodgkin cu celulă mare B. Limfomul de care suferă Marius este rar la copii. Vestea asta m-a lovit ca un trăsnet. Am început tratamentele. Marius a făcut până acum zece cure de chimioterapie, a suportat efectele adverse cu același curaj pe care l-a avut mereu și și-a petrecut ultimul an mai mult în spital decât acasă. Însă tratamentele nu au reușit să-i alunge boala, și starea copilului meu s-a înrăutățit.
Se spune că una dintre cele mai mari drame pe pământul ăsta este să vezi cum propriul tău copil se sfârșește și tu să fii neputincios să-l ajuți. Eu asta trăiesc de un an încoace. De curând, niște oameni cu sufletul mare ne-au îndrumat către un studiu clinic pentru tipul lui de cancer, la o clinică din Israel. Posibil singura șansă de supraviețuire a copilului meu drag.
Ieri dimineață, medicul din Israel ne-a spus că e nevoie să facem o biopsie care să confirme că tratamentul lor este potrivit și pentru Marius. Analiza nu se face în România și costă 1.750 de dolari. Pentru noi este o sumă prea mare, mai ales că în ultimul an de zile boala asta ne-a sărăcit și mai mult. Nu mi-e ușor să vă cer ajutorul! Nu mi-e ușor, dar când știu că viața copilului meu depinde asta și că ar putea fi salvat, trec peste orice neputință și vă rog, cu lacrimi în ochi, să ne ajutați. Dumnezeu să vă binecuvânteze! Vă mulţumesc”.

Se pot face donații în următoarele conturi:
BOSNIGEANU ELENA
SWIFT BRDEROBU
IBAN RO19BRDE120SV03946731200 IN LEI

SWIFT BRDEROBU
IBAN RO02BRDE441SV48845894410 IN EURO

De asemenea, se pot face donații și în contul Crucii Roșii Călărași. Tot ce trebuie să faceți este să specificați “PENTRU MARIUS” la detalii plată: RO70BRDE120SV12163551200, BRD Călărași

Unii au citit și asta: