in

Salariaţii Spitalului TBC din Călăraşi protestează împotriva intenţiei PDL de a schimba directorul unităţii, pe criterii politice

protest Sanitas CalarasiIntenţia PDL Călăraşi de a schimba toţi directorii instituţiilor deconcentrate numai cu oameni ai partidului a început să genereze primele reacţii.  Sindicaliştii de la Uniunea Judeţeană SANITAS sunt solidari cu angajaţii Spitalului de Pneumoftiziologie Călăraşi, nemulţumiţi de intenţia PDL de a pune la conducerea unităţii un jurist pe placul partidului.

Cei 61 de angajaţi ai Spitalului TBC care semnează memoriul către PDL Călăraşi şi sindicaliştii SANITAS se tem că un om venit din afară sistemului, recomandat numai de calităţi politice, ar putea afecta buna activitate din cadrul unităţii spitaliceşti.

Portalul de ştiri infoMuntenia.ro vă pune la dispoziţie memoriul înaintat de Sindicatul SANITAS către PDL Călăraşi:

CĂTRE
PARTIDUL DEMOCRAT – LIBERAL CĂLĂRAŞI
ÎN ATENŢIA DOMNULUI PREŞEDINTE  MARIAN DINULESCU

Uniunea Judeţeană Sanitas Călăraşi protestează în numele salariaţilor Spitalului de Pneumoftiziologie Călăraşi, faţă de intenţia de a schimba din funcţia de manager pe d-l dr. Dumitrescu Spiridon.

Salariaţii Spitalului de Pneumoftiziologie Călăraşi consideră că  prin activitatea managerială a dr. Dumitrescu, spitalul a funcţionat în condiţii optime de la înfiinţare şi până în prezent, neavând de suferit nici pacienţii şi nici angajaţii. Pe bună dreptate, aceşti oameni se întreabă cum este posibil ca un om care a făcut dovada calităţilor sale manageriale, poate fi schimbat cu o persoană care are calităţi politice.

Pentru o persoană venită din afara sistemului, va fi foarte greu să înţeleagă cum funcţionează acesta, iar în condiţiile actuale de finanţare, balanţa către nefuncţionalitate şi nemulţumiri ale salariaţilor, se poate înclina foarte repede.
De aceea, vă solicităm ca în interesul pacienţilor şi al salariaţilor să reveniţi asupra deciziei luate şi să lăsaţi un bun manager să-şi desfăşoare activitatea în continuare, să dezvolte acest spital, în interesul comunităţii.

Este păcat ca un spital, care este o unitate model ca administrare, să devină un loc banal, cu probleme,  aşa cum sunt multe unităţi sanitare din judeţ.

Valentin Robescu
Preşedinte
Uniunea Judeţeană Sanitas Călăraşi