in

Salariile mai multor instituții în pericol. Iliuță reclamă că Guvernul împarte banii pe criterii politice.

Vasile Iliuta presedinte Consiliul Judetean Calarasi

Modul în care Guvernul a făcut împărțirea banilor din fondul de rezervă către administrațiile locale a creat mai multe nemulțumiri în rândul primarilor și președinților de consilii județene.

De exemplu, Vasile Iliuță – șeful CJ Călărași reclamă că banii veniți de la guvern nu ajung nici pentru salariile personalului instituțiilor din subordine. Mai mult decât atât, Iliuță spune apăsat că împărțirea banilor s-ar fi făcut pe criterii politice:

„Noi, Consiliul Județean, am făcut necesarul. Avem nevoie de 21 de milioane, bani pentru a asigura salariile Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, muzeului, Bibliotecii Județene şi ale Centrului Județean de Cultură. Aici suntem în imposibilitatea de a asigura funcționarea instituțiilor statului pentru că Guvernul, iresponsabil, a împărțit banii doar la primarii PNL.”

Vasile Iliuță spune că deși ar fi fost nevoie de 21 de milioane pentru funcționarea normală a instituțiilor din subordine, Consiliul Județean a primit doar 2,4 milioane de lei. Banii nu ajung pentru salarii până la sfârșitul anului. Președintele CJ a mai adăugat că trei primării din județul Călărași nu au primit niciun leu de la guvern, din fondul de rezervă. Este vorba de primăriile din municipiul Călărași și comunele Ulmu și Unirea.

Vasile Iliuță spune că în mod evident Guvernul PNL a făcut diferență între primarii PSD și PNL, primăriile conduse de social-democrați primind mai puțini bani decât administrațiile cu primari PSD.

Iliuță a comparat PNL cu PNȚCD, reclamând că așa cum țărăniștii au distrus economia României, liberalii pun pe butuci administrația.

Written by infomuntenia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Senator Ciprian Pandea: „PSD Călărași se află în campanie electorală”

Jandarmii călărășeni, la datorie și în acest weekend