Sâmbătă – alegeri la PDL Călăraşi: Dinulescu pierde teren în faţa lui Fuia

Dinulescu află sâmbătă dacă mai câştigă un mandat în fruntea PDL

În mod cert, rezultatul alegerilor de sâmbătă, 29 ianuarie, din cadrul organizaţiei judeţene Călăraşi a PDL nu poate fi anticipat cu o acurateţe de 100%. Cert este că actualul preşedinte Marian Dinulescu pierde teren în cota de popularitate din interiorul filialei Călăraşi a PDL.

De partea contracandidatului Stelian Fuia s-au arătat, public, fostul director al Spitalulului judeţean de Urgenţă, Ion Sfetcu, preşedintele organizaţiei municipale Călăraşi a PDL – Georgel Muşat cât şi fostul subprefect Emil Muşat – actual director al Cancelariei Instituţiei Prefectului Călăraşi.

Deputatul Stelian Fuia a declarat că trebuie să i se dea organizaţiei de la Călăraşi măcar speranţa că în 2012 va avea un bun rezultat în alegeri.

”Nimeni nu e veşnic, ai performanţă – mergi mai departe, nu – renunţi. Dacă voi fi ales preşedinte şi în 2012 nu voi avea performanţe, mă dau la o parte.”- a declarat Stelian Fuia.

Preşedintele organizaţiei municipale Călăraşi a PDL, Georgel Muşat a precizat care sunt motivele pentru care nu-l mai susţine pe Marian Dinulescu: „De ce îmi doresc o schimbare? Pentru faptul că relaţia Călăraşiului cu Bucureştiul este destul de redusă, şi îmi doresc o apropiere faţă de organizaţia centrală. Indiferent cum aţi face analiza, aţi constata că de-a lungul mandatelor preşedintelui Dinulescu apropierea de Bucureşti nu a existat.”

Georgel Muşat a mai arătat că nu doreşte să-l mai sprijine pe Marian Dinulescu şi din cauza modului în care s-au alcătuit listele de candidaţi la alegerile din 2008: „Pentru 2008 am avut aprobată de Biroul Permanent Naţional o listă de candidaţi. Dacă veţi lua lista şi vă veţi uita bine pe ea veţi vedea că nu aceiaşi oameni care au fost aprobaţi de BPN au şi candidat. Unii au fost scoşi de pe listă fără nici un fel de explicaţie. Nu vreau să se  mai întâmple aşa ceva.

Marian Dinulescu a explicat şi el de ce mai doreşte încă un mandat de preşedinte al PDL Călăraşi: „O parte din viaţa mea mi-am petrecut-o aici, la acest partid şi cred că am muncit mult pentru partid. Numai cine  nu munceşte, nu greşeşte. Ca orice om, mai ai şi părţi bune şi rele, pe unii ai putut să-io ajuţi pe alţii nu. E normal să ai şi adversari pentru că oamenii sunt subiectivi. Poţi să-i dai unuia Luna de pe cer şi dacă o dată n-ai putut să-i dai ceva, el atunci îşi aduce aminte. Vreau să continuăm această ascensiune pe care a avut-o partidul. Aici a fost un fief al PSD.”

Unii au citit și asta: