Sancțiuni de peste 24.000 lei, aplicate de polițiști în această dimineață

La data de 13 octombrie a.c., în intervalul orar 08:00- 12:00, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul Rutier, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Protecția Alimentelor Călărași, Direcției Agricole Călărași și Registrului Auto Român, au desfășurat filtre rutiere fixe pe DN 3, în afara municipiului Călărași.

Scopul acțiunii a fost verificarea activităților comerciale cu mărfuri provenite din import sau achiziţii intracomunitare, prevenirea și sancționarea neregulilor ce se pot comite în acest domeniu, precum și protejarea populației împotriva comerțului cu produse alimentare neconforme.

Oamenii legii au verificat 30 de autovehicule și 12 persoane fizice, fiind aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 24.845 lei.

În urma controlului asupra unui autoturism, condus de un bărbat de 43 de ani, care transporta marfă pentru o societate comercială din Călărași, cu ocazia verificării documentelor s-au constatat diferențe între marfa existentă în autoturism și cea menționată în documente.

Pentru neregulile constatate polițiștii de investigare a criminalității economice fiind aplicată o sancțiune în valoare de 20.000 lei și confiscată suma de 7.752, reprezentând valoarea produselor (legume).

Unii au citit și asta: