Sancțiuni de peste 60 000 de lei, aplicate de polițiștii călărășeni

Săptămâna aceasta, la nivelul județului Călărași, au continuat acțiunile desfășurate în contextul situației epidemiologice provocate de virusul SARS-CoV-2.

Acțiunile au avut loc în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase și au vizat verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

Polițiști, jandarmi și pompieri, împreună cu polițiști locali au verificat 273 de societăți comerciale, 11 operatori economici, 2 operatori de transport persoane și 103 obiective de interes, precum restaurante, terase, fast food-uri.

Totodată, au fost aplicate 457 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020, în valoare de aproximativ 66.000 de lei.

Polițiștii au verificat 798 de mijloace de transport, 215 fiind mijloace de transport în comun.

1.163 de persoane au fost verificate, dintre care 328 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 835 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Cetățenilor le este reamintit să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Unii au citit și asta: