Sancțiuni pentru persoanele care nu respectă măsurile de protecție sanitară

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Respectarea de către cetățeni a măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea fizică au reprezentat obiectivul acțiunilor desfășurate.

Au fost verificate 152 de societăți comerciale/terase/restaurante și alte medii de interes cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

De asemenea, acțiunile au inclus verificări în mijloacele de transport și mijloacele de transport în comun fiind controlate 478 de mijloace de transport.

Au fost legitimate și verificate peste 2.605 persoane, iar ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală și celor de izolare au fost aplicate 89 de sancțiuni contravenționale, cuantumul lor fiind de 10.500 de lei.

Cetățenilor le este recomandat să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să respecte modul de organizare a evenimentelor și numărul de persoane permis de normele legale, să nu se expună la riscuri.

De asemenea, sfatul pentru cetățeni este să poarte masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu.

Scopul forțelor de ordine care desfășoară activități de verificare nu este aplicarea de sancțiuni, ci conștientizarea faptului că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante.

Unii au citit și asta: