„Săptămâna prevenirii criminalității”: discuție interactivă elevi – polițiști

În cea de-a doua zi a „Săptămânii prevenirii criminalității”, aproximativ 60 de reprezentanți ai elevilor din municipiul Călărași au fost oaspeți ai polițiștilor de prevenire.

Săptămâna prevenirii criminalității a continuat cu o discuție interactivă între polițiști și reprezentanții elevilor din municipiul Călărași.

Tema abordată a fost delincvența juvenilă și victimizarea minorilor, elevii au expus problemele din mediul școlar, fiecare situație în parte fiind discutată detaliat.

Scopul întâlnirii a vizat îmbunătățirea colaborării între tineri și oamenii legii, cei dintâi reprezentând un segment de interes în activitatea poliției.

Cea de-a cincisprezecea ediție a Săptămânii Prevenirii Criminalității a debutat luni, 3 iunie 2019, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași cu Ziua Porților Deschise.

Acțiunile ce se vor derula în perioada 03 – 07 iunie a.c., vor aborda diferite paliere de prevenire: delincvența juvenilă și victimizarea minorilor, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, prevenirea violenței în familie și siguranța rutieră.

Scopul activităților este acela de a conștientiza necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție în diverse situații și consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni.

Unii au citit și asta: