in

Scăderea natalităţii lasă cadrele didactice fără serviciu

Scăderea natalităţii are efecte secundare cât se poate de neplăcute pentru cadrele didactice, care din cauza faptului că numărul de clase se diminuează rămân fără locul de muncă. Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Călăraşi, prof. dr. Constantin Tudor arată, că de anul viitor, numărul catedrelor disponibile va scădea considerabil.

Educatorii vor fi printre cei mai afectaţi de scăderea numărului de copii, dacă în anul acesta 11.424 copii sunt înscrişi la grădiniţe din judeţul Călăraşi, anul viitor numărul acestora va scădea sub 9000.

Deşi numărul elevilor din ciclul primar (clasele I-IV) va creşte cu 100, anul viitor, după gruparea pe clase, dispar, practic, 40 de norme, echivalând cu tot atâţia învăţători care vor rămâne fără loc de muncă.

Situaţie îngrijorătoare şi pentru profesorii din judeţul Călăraşi, anul viitor numărul elevilor de gimnaziu fiind cu peste 700 mai mic decât anul acesta, de la 15.031 elevi înscrişi anul acesta, anul viitor se va ajunge la doar 14269 de elevi în clasele V-VIII.