Scandal de fals într-o sesizare de la Primăria Călăraşi către Consiliul Superior al Magistraturii

Nemulţumiţi de hotărârile nefavorabile date de o judecătoare împotriva unor decizii ale Primăriei şi Consiliului Local Municipiul Călăraşi, primarul Nicolae Dragu şi un grup de consilieri locali au semnat şi trimis către Consiliul Superior al Magistraturii o sesizare prin care o acuză pe judecătoare de comiterea unor serii de nereguli.

Primarul şi consilierii locali au cerut demararea unei anchete de cercetare disciplinară a judecătoarei, arătând că aceasta s-ar face vinovată de „abateri de la îndatoririle de serviciu, precum şi unele fapte  care afectează grav prestigiul Justiţiei.”

Judecătoarea acuzată a mai făcut subiectul unor sesizări venite din partea Primăriei Călăraşi, însă Consiliul Superior al Magistraturii a decis că aceasta nu se face vinovată de aspectele reclamate.

Pe lista de consilieri care susţin petiţia către Consiliul Superior al Magistraturii se află şi semnăturile a doi consilieri locali care spun că nu au semnat documentul.

Consilierul local Georgel Muşat susţine că semnătura de pe sesizare nu este semnătura lui, făcând în acest sens şi o demonstraţie în faţa jurnaliştilor, ca să prezinte cum arată adevărata sa semnătură.

Şi consilierul Virgil Dumbravă a susţinut că semnătura aflată în dreptul numelui său, pe sesizarea către CSM, este un fals grosolan arătându-se indignat că cineva a avut curajul să-i falsifice semnătura pe un document pe care nu-l susţine.

Într-o declaraţie pentru cotidianul Observator de Călăraşi, primarul Nicolae Dragu spulberă acuzaţiile de fals în cazul listei de semnături. Acesta arată că în cazul consilierului Virgil Dumbravă nimeni nu i-a falsificat semnătura ci un consilier care nu avea ochelarii la el a semnat cu un rând mai jos.

În ceea ce-l priveşte pe Georgel Muşat, primarul Nicolae Dragu îl invită să facă un efort şi să-şi aducă aminte cum au stat, cu adevărat, lucrurile: „În ceea ce-l priveşte pe domnul Georgel Muşat, consilier local PDL, probabil că la momentul declaraţiilor făcute în conferinţa de presă din 1 februarie a.c., aşa cum e specificat în articol,  l-a părăsit memoria. S-o fi întâmplat ceva între timp?

Vreo intervenţie a persoanei la care se referea sesizarea? Sau poate a soţului acesteia? Sau…. poate este vorba de unele… „obligaţii” faţă de anumite persoane, nominalizate mai mult sau mai puţin,  caz în care îi reamintim că semnarea tabelului de către domnia sa s-a produs în prezenţa mai multor persoane, co-semnatari ai tabelului.”

Citiţi tot articolul pe www.obiectiv-online.ro

Unii au citit și asta: