Scandal în comuna Curcani: Ajutoare sociale pentru proprietari de vile şi magazine (VIDEO)

Comuna Curcani numara 6.000 de suflete. Pana luna aceasta, cam 1.700 au primit ajutor social. Pentru ca nu au bifat orele de munca in folosul comunitatii, 400 au ramas fara. Cei taiati de pe lista arata spre o vila ai carei locatari sunt la munca peste hotare. Si totusi ar incasa ajutorul.

Aceiasi bani de la primarie i-ar primi si patronul unui magazin, aflat la parterul unei vile. El nu a fost de gasit, insa cumnatul recunoaste ca si el i-a incasat aproape un an.

Pe de alta parte, cei exclusi sunt foc si para. Revoltati, oamenii s-au strans in fata institutiei: Insa primarul ramane pe pozitii: “sa inteleaga si ei ca nu se mai poate da bani fara sa vina sa munceasca in folosul comunitatii”, spune edilul.

Potrivit legii, aceste ajutoare, intre 100 si 300 de lei, se acorda doar persoanelor care dovedesc ca nu au niciun venit, nu au proprietati – case sau masini – si nici nu sunt patroni. Degeaba traiesc beneficiarii bine, daca nu este nimic trecut pe numele lor, potrivit textului, au dreptul la ajutor.

sursa: ştirile ProTV

Unii au citit și asta: