“Şcoala altfel”: elevii au vizitat Jandarmeria Călărași

Pentru a veni în întâmpinarea instituţiilor de învăţământ care organizează activităţi extracurriculare şi extraşcolare cu ocazia derulării programului educativ “Şcoala altfel”, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi a organizat astăzi, 28 martie a.c., între orele 10.00-12.00, Ziua Porţilor Deschise.

Timp de două ore, jandarmii călărăşeni au fost gazdele a peste 200 de elevi din cadrul mai multor instituţii de învăţământ din municipiul Călăraşi.

Cu această ocazie, micii vizitatori au putut cunoaşte tainele meseriei de jandarm şi au făcut cunoştinţă cu tehnica şi materialele din dotarea jandarmilor, autospecialele de intervenţie, câinii de serviciu şi au participat la un exercițiu demonstrativ pregătit de luptătorii grupei de acţiuni speciale.

Au fost purtate discuţii interactive în vederea expunerii abilităţilor necesare practicării profesiilor specifice Jandarmeriei, copiii fiind foarte interesaţi de tot ceea ce reprezintă meseria de jandarm și de misiunile pe care le execută jandarmii zi de zi.