in

Școala Gimnazială „Mircea Vodă” Călărași continuă seria spectacolelor umanitare

Și în acest an, Școala Gimnazială „Mircea Vodă” Călărași organizează spectacolul umanitar „Nouă ne Pasă”.

Evenimentul are loc pe 3 aprilie, ora 15:00, în sala de spectacole Barbu Știrbei din Călărași.

Scopul acțiunii din acest an este strângerea de fonduri pentru a echipa o cameră senzorială din cadrul Școlii Gimnaziale Speciale nr.1 din Călărași.

Camera senzorială este un concept relativ nou, prin care copiii cu nevoi speciale descoperă și interacționează mai ușor cu mediul înconjurător. Este recomandata copiilor de toate vârstele, cu tulburări senzoriale, sindrom Down, ADHD, autism, tulburări neuromotorii, întârzieri de limbaj, tulburări de învățare sau alte probleme.

La spectacolul umanitar de anul trecut, s-au strâns 27 000 de lei, folosiți pentru achiziționarea de aparatură performantă pentru Centrul de Transfuzii Sanguine Călărași.

Spectacolul este organizat în colaborare cu Academia de Arte Frumoase Daniel Iordăchioaie și beneficiază de sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Călărași și a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

Școala „Mircea Vodă” Călărași derulează proiectul umanitar „Nouă ne pasă” din anul 2015.

Proiectul este recunoscut pe plan național și a fost inclus de Ministerul Educației în Calendarul Activităților Educative Naționale – Domeniul educație civică, voluntariat, proiecte caritabile.

Written by infomuntenia.ro

Ministerul Educaţiei a lansat campania „Meseria face diferența!”

Ești singur de Valentine`s Day? Care este atitudinea potrivită