Școala ”Nicolae Titulescu” din Călărași a câștigat concursul „Prietenii pompierilor”

În data de 29 mai 2019 s-a desfăşurat în incinta Complexului Sportiv municipal din Călăraşi, etapa judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii pompierilor”- ediţia 2019.

Concursul cu tematică specifică serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu elevii de şcoli generale, fiind compus din trei probe, care urmăresc cunoaşterea actelor normative ce reglementează activitatea de apărare împotriva incendiilor, cât şi formarea unor trăsături moral-volitive cum ar fi: iniţiativă, spirit de echipă, curaj, hotărâre, perseverenţă, corectitudine şi nu în ultimul rând, disciplină.

Concursul este compus din 3 probe: o probă teoretică şi două practice: „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”.Proba teoretică constă în rezolvarea unui test de tip grilă (chestionar), care cuprinde 10 întrebări, fiecare dintre ele având câte trei rezolvări enumerate, dintre care una reală şi două eronate.

Prima probă practică, „Pista cu obstacole” constă în parcurgerea a patru tronsoane cu obstacole, activitate ce are menirea de a testa abilităţile de intervenţie ale celor 9 concurenţi care formează echipa.

Cea de-a doua probă, „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole” se desfăşoară pe două culoare. Concurenţii fiecărui echipaj trebuie, ca de fiecare dată, fie să treacă un obstacol, fie să alerge o lungime de tronson.

La această etapă au participat opt unităţi de învăţământ din județul Călărași.

Competiţia a fost organizată de către Inspectoratul Şcolar judeţean Călărași în cooperare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, dar şi cu sprijinul financiar al Consiliului judeţean Călăraşi.

Locul întâi la faza judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii pompierilor”- ediţia 2019 a fost câştigat de Școala Gimnazială Nicolae Titulescu (nr. 5) din municipiul Călărași.

Pe locul al doilea s-a clasat Şcoala cu clasele I – VIII din comuna Dichiseni, iar pe locul al treilea școala Gimnazială Mihai Viteazu (nr. 10) din municipiul Călărași.

Premiul Fair Play a fost acordat Școlii gimnaziale cu clasele I – VIII din comuna Ștefan Vodă.

La finalul competiţiei, organizatorii au premiat echipele câştigătoare cu premii, diplome, cupe şi medalii.

Unii au citit și asta: