in

Se apropie criza de locuri de veci în cimitirele din Călăraşi

Dacă despre criza de locuinţe nimeni nu mai are nici o îndoială că n-ar fi, iată că vine momentul în care să ne îngrijorăm şi pentru găsirea unui loc de veci.

Anul trecut, în municipiul Călăraşi, s-au înregistrat 750 de decese, iar anul acesta media arată mai mult de un mort pe zi, până la începutul acestei săptămâni, 63 de înmormântări având loc în cimitirele din Călăraşi.

În momentul de faţă, municipiul Călăraşi are şase cimitire ortodoxe, unul turcesc şi unul evreiesc. Tot în Călăraşi mai găsim şi Cimitirul eroilor sovietici şi Cimitirul eroilor din Primul Război Mondial. Greu de estimat este să vorbim, cu exactitate, despre numărul de locuri de veci ocupate, astăzi, în municipiul Călăraşi. Se vorbeşte despre aproximativ 20.000 de locuri, însă nimeni nu a realizat un recensământ exact printre morminte.

La sfârşitul lunii ianuarie, a acestui an, situaţia numărului de locuri de veci libere, în cimitirelor din Călăraşi, se prezenta cam în modul următor: Cimitirul Măgureni – 40 locuri; Cimitirul Sf. Anastasia – 20 locuri; Cimitirul Sf. Lazar – 40 locuri. Nu încape urmă de îndoială că municipiul Călăraşi se va confrunta cu o criză a locurilor de veci.

Poliţia din Călăraşi ia măsuri împotriva cerşetoriei

Elena Udrea a promis: Olteniţa va deveni port turistic