in

Sechestraţi pe BAC, la Călăraşi

bac Calarasi Ostrov (17)Abia s-a împlinit o săptămână de la inaugurarea oficială a noului bac pe ruta Călăraşi – Ostrov că a şi apărut prima problemă majoră. Din cauza unei defecţiuni la sistemul hidraulic care permite accesul autovehiculelor pe bac, cinci autoturisme au rămas, astăzi, blocate aproximativ 4 ore pe nava proprietate a  Global Linie de Transport Dunărean S.R.L., cu sediul în Bucureşti.

Ocupanţii celor cinci autoturisme nici nu aveau să-şi închipuie prin ce peripeţii vor trece alegând să treacă Dunărea cu bacul  firmei amintite. În jurul orei 8,30 după ce maşinile au urcat pe bac a apărut defecţiunea. Astfel, autoturismele au rămas blocate pe bac, platforma care permite accesul şi coborârea  fiind coborâtă, din cauza defecţiunii, până la nivelul apei.

În felul acesta maşinile au rămas, practic, sechestrate pe bac, vreme de aproximativ patru ore, timp în care angajaţii Global Line căutau o soluţie care să permită coborârea autoturismelor de pe bac.

Acesta a acostat în zona unde nava de transport fluvial „Prinţ Constantin” are amenajat un punct autorizat de acostare, proprietarul navei de transport şi agrement, avocat Caius Iliescu, arătându-se nemulţumit că bacul i-a blocat şenalul navigabil.

Prezenţa avocatului a fost de bun augur pentru „prizonierii” de pe bac, Caius Iliescu servindu-i cu apă rece, responsabilii bacului nefăcând nici măcar acest lucru deşi oameni erau „sechestraţi” pe bacul lor. Soluţia pentru deblocarea căii de acces a venit tot de la proprietarul navei „Prinţ Constantin”. Acesta le-a dat ideea salvatoare mecanicilor de pe bac, cum să remedieze situaţia.

„Soţul proprietarei” bacului, după cum s-a recomandat unul dintre cei prezenţi la inaugurarea de acum o săptămână declara atunci că atuul noii linii de transport, în faţa bacurilor de la Ostrovit, este nivelul înalt de calitate şi securitate a serviciilor.

Ce înseamnă calitate în opinia firmei Global Linie de Transport Dunărean S.R.L ar putea să ne povestească oamenii blocaţi, astăzi,  vreme de patru ore pe bac. N-am vrea să avem aceeaşi dovadă şi în materie de securitate. Doamne fereşte!

©foto: infomuntenia.ro & obiectiv-online.ro

www.infomuntenia.ro