Şefii PNL Calarasi amendaţi cu câte 50 mil. lei vechi pentru că tinerii au fluierat la senatorul Nedelcu

Vineri, senatorul UNPR (ex-PNL) a avut o surpriză nu tocmai plăcută când s-a trezit în faţa cabinetului senatorial de pe strada Bucureşti, din municipiul Calarasi, cu un miting organizat de organizaţie de tineret a PNL Călăraşi.

Un grup de tineri, însoţiţi de câţiva pensionari, purtau pancarte pe care scria: „Domnule senator Vasile Nedelcu, nu ne omorî bunicii prin votul dumitale! Votează pentru moţiunea de cenzură!”

Protestatarii criticau decizia guvernului de a micşora pensiile cu 15%, ca măsură pentru reducerea deficitului bugetar, arătându-şi nemulţumirea inclusiv fluierând cu ajutorul unor fluiere din plastic.

Pentru că manifestaţia tinerilor liberali a reuşit să-l scoată din sărite pe primarul Nicolae Dragu, acesta l-a chemat la ordin pe şeful Poliţiei Comunitare Calarasi, subordonaţii acestuia amendându-i cu câte 50 de milioane de lei vechi pe următorii lideri PNL: Răducu Filipescu – preşedintele organizaţiei judeţene Calarasi a PNL, Daniel Drăgulin – – preşedintele organizaţiei municipale Calarasi a PNL şi Alin Drăgulin – – preşedintele organizaţiei de tineret a PNL Călăraşi.

Liberalii spun acum că vor contesta în justiţie amenda pentru că mişcarea de protest organizată de Tineretul Naţional Liberal s-a desfăşurat cu autorizaţie semnată chiar de primarul Nicolae Dragu. În plus, cei trei amendaţi nici nu au fost prezenţi la faţa locului, ca să poată comite faptele invocate de poliţiştii comunitari trimişi de primarul Dragu.

La rubrica rezervată constatărilor, în procesul verbal întocmit de poliţiştii comunitari scrie: „În data de 04.06.2010, orele 16,45, un grup de tineri care se aflau pe str. Bucureşti, în dreptul blocului D4, sc. A, fără a avea Autorizaţia eliberată prin dispoziţia scrisă a Primarului, aducând injurii şi expresii jignitoare.”

Liberalul Daniel Drăgulin a declarat că după logica poliţiştilor comunitari ar trebui amendaţi şi sindicaliştii care au protestat în faţa Prefecturii Călăraşi ori în Piaţa Victoriei din Bucureşti, pentru că şi aceşti au fluierat şi i-au criticat pe guvernanţi.

Primarul Nicolae Dragu a declarat că cei trei au fost amendaţi pentru că ei sunt organizatorii şi responsabilii acţiunii din faţa Cabinetului senatorial al lui Vasile Nedelcu: „… I-au trimis aici, să-l umilească pe omul acesta (senatorul Vasile Nedelcu – n.r.), să mă umilească şi pe mine. Nu se poate aşa. I-am amendat pe toţi, câte 50 de milioane, pentru că n-au respectat legea. Să facă marş, dar să nu staţioneze în faţa Cabinetului. Să mă umilească şi pe mine… pentru că a fost premeditată chestia asta.”

Vasile Nedelcu a obţinut mandatul de senator în Colegiul nr. 1 Calarasi, sub culorile PNL, părăsind partidul în luna februarie, la câteva zile după ce ginerele acestuia, Nicolae Miu a fost numit în funcţia de subprefect al judeţului Călăraşi.

Vasile Nedelcu a ocupat funcţia de director al Direcţiei Sanitar Veterinare Calarasi, iar soţia sa se ocupă de afaceri cu produse farmaceutice.

Unii au citit și asta: