Șeful PSD Călărași îl critică pe Drăgulin și îl laudă pe Iliuță

Aflat într-o conferință de presă, președintele Organizației Județene Călărași a PSD, Ciprian Pandea a fost solicitat de către un jurnalist să-și spună părerea despre modul în care evaluează activitatea Primăriei Municipiului Călărași și a Consiliului Județean. Secretarul de stat Pandea s-a arătat nemulțumit de prestația primarului Daniel Drăgulin, arătându-se, în schimb, mulțumit de activitatea președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

“M-aș bucura să văd că dl primar face mai multe lucruri, m-aș bucura să-l văd prezent. Credeți-mă, în ultimul timp văd Viorel Ivanciu a participat nu știu unde, văd Dragoș Coman a participat nu știu unde… Nu prea îl văd pe acolo, nu știu… Înțeleg că nu stă aici, dar mă gândesc că poate se ocupă și de problemele municipiului. Vă spun sincer că eu, personal, și cred că și colegii mei sunt total dezamăgiți de ceea ce face domnul primar.”- a declarat Ciprian Pandea.

Liderul PSD Călărași s-a arătat ironic față de hotărârea Primăriei de a amplasa un sens giratoriu la intersecția străzilor Sloboziei și Varianta Nord, acuzându-l pe primarul Drăgulin că nu gestionează chiar cum ar trebui prioritățile municipiului Călărași: “Mă bucur, în schimb, că a găsit o soluție la intrarea în municipiul Călărași, să facă sensul acela giratoriu. Aia cred că era cea mai stringentă problemă a municipiului, sigur aia era. E foarte bine. Nu ne uităm la drumuri, nu ne uităm la faptul că am început să concurăm cu Bucureștiul în materie de aglomerație în trafic.”

“Iliuță a înțeles că e bine să dezvoltăm județul împreună”

Ciprian Pandea a găsit, în schimb, cuvinte de laudă la adresa președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, despre care a spus că a lăsat la o parte bătăliile politice pentru a se dedica proiectelor benefice județului: “În ceea ce privește Consiliul Județean, vreau să vă spun că până în momentul de față, relativ sunt mulțumit de ceea ce a făcut domnul președinte (Vasile Iliuță – n.r.). A înțeles că nu e cazul să avem numai bătălii politice, a înțeles că e bine să dezvoltăm județul împreună și ceea ce este foarte important, a înțeles că nu este președintele doar a primarilor PNL. A înțeles că mai suntem și noi pe acolo.”

Față de cei care acuză un blat politic, șeful PSD explică: “Eu am fost primul de la PSD care l-a interpelat public pe dl președinte al Consiliului Județean Călărași, în momentul în care a vrut să-și umfle mușchii să arate că el e președintele consiliului și face ce vrea el cu banii instituției. Nu cred că a mai ieșit vreunul cum am ieșit eu. Între timp, și o spun cu bucurie, cred că s-a maturizat din punctul ăsta de vedere foarte bine și a înțeles că nu suntem la Vâlcelele ci reprezentăm județul Călărași și aasta înseamnă că trebuie să reprezentăm interesele tuturor. Pe de altă parte, și noi am făcut o promisiune și am spus că dezvoltăm județul și cât o vrea Dumnezeu să fiu acolo, la Secretariatul General, mă interesează să dezvoltăm județul pentru că văd alte județe că sunt foarte bine dezvoltate pentru că au reușit să-și trimită oameni acolo.

Ciprian Pandea a ținut să precizeze că nu constrânge nici un primar PNL în vreun fel și oricine a apelat la ajutorul său a făcut tot posibilul să-l sprijine. Liderul PSD a admis că unii din aleșii PNL ar putea să se alăture social-democraților: “Cine înțelege că noi putem să-l ajutăm și că ușa noastră este deschisă întotdeauna, probabil că, la rândul lui, va înțelege că în 2020 e bine să facă parte din echipa asta.“

Unii au citit și asta: