in

Senator Cionoiu: “Sănătatea românilor este prioritară pentru Partidul Social Democrat!”

Hotărârea de Guvern privind înfiinţarea centrelor de evaluare COVID reprezintă realizarea unui obiectiv important din planul de măsuri propuse de ministrul PSD al Sănătăţii, Alexandru Rafila, astfel încât să se reducă riscul de spitalizare și deces din cauza COVID-19.

Persoanele care au fost testate pozitiv și prezintă simptome medii sau ușoare se pot adresa în mod direct centrelor de evaluare, fără a mai avea nevoie de trimitere de la medicul de familie. Tratamentele vor fi prescrise de medicii din centrele de evaluare sau de medicii de familie, iar medicamentele vor putea fi luate de la farmaciile cu circuit deschis, pe baza prescripţiei medicale.

Pe lângă înființarea centrelor de evaluare, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a mai luat deja și alte măsuri importante pentru reducerea numărului de spitalizări și decese COVID-19, cum ar fi creșterea capacității de testare prin implicarea medicilor de familie și a farmaciilor sau aprobarea antiviralelor care pot fi folosite în primele zile de la infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

Se pune accentul puternic pe prevenţie, nu pe restricţii şi sancţiuni!

senator PSD
Nicușor CIONOIU

Transportul în comun, verificat de polițiștii călărășeni

Covid-19, Călărași: 17 cazuri noi în municipiul Călărași