in

Senator Cionoiu: “Zeci de mii de oameni din județul Călărași sunt prizonierii întunericului din cauza indiferenței Enel”

La trei zile de la furia viscolului, Enel pare să își etaleze indiferența, lăsând comunitățile în frig și întuneric. Într-o cursă împotriva viscolului, nu putem să nu ne întrebăm de ce compania aruncă în umbră orice urmă de responsabilitate și nu dispune de personal suficient și de mijloacele tehnice necesare pentru a remedia situația.

Cu fiecare oră în care lumina lipsește, devine tot mai evident că Enel nu a făcut investițiile necesare pe care și le-a asumat pentru a asigura o rețea electrică rezistentă în fața capriciilor vremii. În mod șocant, profiturile uriașe ale companiei par a se îndrepta doar către conturile acesteia, în loc să fie reinvestite pentru a proteja și a servi abonații.

Disperați, oamenii se adresează primarilor. Chiar dacă primarii nu au atribuții în acest domeniu toate telefoanele localnicilor pleacă spre ei, întrucât la Departamentul Enel care ar trebui să preia sesizările fie nu răspunde nimeni, fie timpul de așteptare este uriaș. Echipele de intervenție ale administrațiilor locale sunt în teren și lucrează pentru îndepărtarea copacilor care au căzut pe cablurile electrice, dar nu substituie neputința colosului Enel. Primarii sunt aproape de oameni în aceste zile grele, în care natura a lovit cu o forță uriașă, dar nu pot soluționa criza energetică.

Este revoltător să vedem cum o companie gigant, cu resurse considerabile, nu poate să-și onoreze angajamentele față de comunitate, lăsând oamenii în frig, fără lumină și fără apă. Enel trebuie să își asume responsabilitatea, să investească în infrastructura necesară și să trateze cu respect oamenii care au avut încredere și depind de serviciile acestei companii.

senator PSD
Nicușor CIONOIU