in

Senator din Călăraşi îl ia la întrebări pe Emil Boc

nedelcu1Atât  în Parlamentu României , cât şi la întâlnirea din data de 16 iulie 2009 de la Consiliul Judeţean Călăraşi , premierul Emil Boc a fost interpelat de către Senatorul Vasile Nedelcu cu privire la faimoasa Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului nr. 37/2009 privind politizarea instituţiilor deconcentrate ale statului în teritoriu:

Întrebare :

Domnule prim ministru Emil Boc , având în vedere OUG nr. 37/2009 privind politizarea  instituţiilor publice deconcentrate ale statului în teritoriu şi faptul că aceste instituţii au ca obiect de activitate îndrumarea şi controlul activităţii din cadrul societăţilor comerciale , aplicând si sancţiuni conform legilor în vigoare , comunicaţi-ne vă rog care sunt societăţile comerciale care pot fi controlate de către aceste instituţii politice ale statului – întrebare legitimă venită din partea agenţilor economici ?

De asemenea , în situaţia în care agenţii economici , vor ataca în instanţa de judecată statul clientelar , cine va suporta plata despăgubirilor pentru abuzul de putere politică exercitată de aceste instituţii ?

Senator Colegiul nr. 1 Călăraşi
Dr. Vasile NEDELCU