in ,

Senator Filipescu: „Nivelul educațional pe care l-a impus PSD e atât de jos încât oamenii care au carte nu vor să mai audă de politică”

Întrebat ce părere are despre desemnarea Vioricăi Dăncilă în funcția de prim-ministru, senatorul PNL, de Călărași, Răducu Filipescu a criticat alegerea făcută de PSD: “Eu consider că fiecare om trebuie să aibă o limită până la care să se ducă în viață. E foarte greu să vrei să conduci o țară și să nu cunoști, la modul cursiv, o limbă străină… O persoană care stă de 10 ani la Bruxelles și să nu fie în stare stare să vorbească o limbă străină… Eu nu înțeleg ce a putut să facă ea 10 ani la Bruxelles, fără să priceapă ce se vorbește acolo. Spunea colegul ei, europarlamentarul Cătălin Ivan, că s-a remarcat prin tăcere.”

Pe de altă parte, liderul liberal remarcă faptul că România este în dificultate atunci când trebuie să se găsească omul potrivit la locul potrivit: “Este o lipsă acută de lideri peste tot, inclusiv la PNL. Este o lipsă nu atât de lideri cât de oameni de stat. Este extraordinar de grav pentru că nu se ridică cineva care să arate că este lider și în care oamenii să aibă încredere.”

Senatorul Filipescu constată că oamenii valoroși din România se țin departe de politică, dezamăgiți fiind de modul în care s-a făcut remarcat acest mediu: “Pe mine mă îngrijorează că marile personalități ale României nu se mai bagă în politică. E adevărat, e mocirlă, e nămol, nu le place. Dar nu le place nici viața pe care o duc… Nivelul educațional pe care l-a impus PSD e atât de jos încât oamenii care au carte nu vor să mai audă de politică. Un profesor universitar, un inginer bun… Când vede cine e prim-ministru zice: Ce dracu să caut eu aici?!”

Written by infomuntenia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reparații și amenajări de 500.000 de euro pentru ca Dunărea să joace acasă

Bărbat din Călărași, arestat pentru trafic de minori