Senator Roxana Pațurcă: ”Criza politică din România va fi cât de curând întrecută de o criză economică artificială”

Suntem în plină criză politică – liberalii tocmai au anunțat că vor menține toți miniștrii în formula guvernamentală pe care o vor propune în Parlament. PSD a anunțat că nu va vota învestirea acestui guvern în Parlament, pentru că acesta este de fapt același guvern care a fost demis prin moțiune de cenzură. Pe de altă parte, PNL a anunțat că își dorește ca propunerea de premier să fie respinsă de două ori în Parlament pentru ca să se deschidă calea către anticipate.

Aceste condiții creează pe scena politică românească o criză din care se va ieși cu greu, ambele tabere utilizând toate mijloacele politice pentru a-și atinge scopul.
Despre toate acestea am discutat cu președintele executiv al PSD Călărași, senatorul Roxana Pațurcă, care a oferit detalii despre ceea ce se întâmplă acum pe scena politică românească.
”Nu este posibil să fii demis în Parlament și să vii cu aceeași formulă guvernamentală, schimbând doar programul de guvernare, program care aruncă și mai rău țara în austeritate.
Nu este posibil să fugi de guvernare alegând soluția anticipatelor. Dincolo de minciunile spuse de liberali, PSD nu se teme de anticipate, ba dimpotrivă, pe fondul incompetenței liberalilor în a guverna țara, încrederea cetățenilor în social-democrați a crescut. Doar că noi susținem că nu este normal să schimbi regulile jocului într-un an electoral”, a declarat senatorul Roxana Pațurcă.

Criza politică în care se află România acum va fi în curând întrecută de o criză economică, în opinia senatoarei social-democrate.
”Românii nu văd acum decât circul inițiat de liberali în plină criză politică. Aceasta nu este însă nimic în comparație cu criza economică ce va veni foarte curând în România, care va avea o singură cauză: incompetența liberalilor în a guverna țara. Această incompetență a făcut ca ministrul liberal de finanțe să se împrumute excesiv, bugetul intrând într-un deficit de peste 3%, ceea ce este foarte probabil să atragă din partea Comisiei Europene declanșarea unei proceduri de deficit excesiv împotriva României.

Această procedură, care se va suprapune peste măsurile de austeritate severă pe care liberalii deja le-au impus în cele 3 luni cât au fost la guvernare, va lovi puternic în economia României, în mediul antreprenorial românesc și în toți bugetarii și pensionarii care în aceste condiții își vor vedea veniturile diminuate considerabil.

Din cauza împrumuturilor excesive făcute de ministrul Finanțelor, din cauza incompetenței miniștrilor liberali, economia României se află acum într-o situație precară. Investițiile au fost oprite, bani de alocații și pensii nu sunt, dar România s-a împrumutat în doar 3 luni cât pentru un an întreg. Unde au mers zecile de miliarde împrumutate de Florin Cîțu și de ce ministrul a refuzat să răspundă întrebărilor din Parlament?”, s-a întrebat retoric președintele executiv al PSD Călărași.

Situația politică din România se află într-adevăr într-un punct delicat, iar criza prin care trecem, una politică, este de fapt un joc de șah pe care PSD și PNL îl joacă. De rezultatul acestui joc depinde viitorul fiecărei formațiuni în viitorul ciclu electoral.
Important pentru călărășeni și pentru toți românii este însă ca din aceste înfruntări politice să iasă în câștig alegătorii, indiferent de formațiunea politică ce va asigura guvernarea după alegerile din acest an.

Unii au citit și asta: