in ,

Senatorul Cionoiu, despre importanța Zilei Culturii Naționale

De ziua Culturii Naționale, senatorul PSD Călărași Nicușor Cionoiu a transmis un mesaj în care a punctat importanța acestei sărbători:

”Ziua Culturii Naționale are scopul de a celebra un mare creator, Mihai Eminescu, unul dintre cei mai importanţi scriitori români, dar si de a promova cultura și arta română.
Întrucât reprezintă data de naștere a poetului național al românilor, această zi este dedicată proiectelor culturale de interes național și oamenilor de cultură remarcabili ai statului.

Eminescu, lumină eternă în panorama culturală românească, este sărbătorit în această zi în care rememorăm cu respect și admirație contribuția sa excepțională la cultura noastră, prin versuri care au străbătut timpul, păstrând vie flacăra poeziei sale în inimile noastre. Mihai Eminescu nu este doar un nume în cărți, ci o sursă inepuizabilă de inspirație pentru toți cei care iubesc cuvântul și frumusețea limbii române.
Cinste și respect pentru personalitatea sa marcantă în literatură, care a conturat culorile vibrante ale limbii române și a transformat cuvintele în operă de artă.”