in ,

Senatorul Cionoiu, despre măsurile de echilibrare fiscală

”Felicit actul de curaj al premierului, care nu cedează presiunilor și merge până la capăt cu măsurile de echilibrare fiscală, de reducere a cheltuielilor statului și de combatere a evaziunii.
Cu mandatul pe masa, premierul Marcel Ciolacu își angajează răspunderea în Parlament: „Acest Guvern este Guvernul României şi în această logică vom pune România pe primul loc. Trebuie să oprim debandada bugetară, trebuie să facem un sistem fiscal echitabil pentru toată lumea şi trebuie să luptăm în mod real cu evaziunea. Miliarde de euro ajung în buzunarele unor şmecheri sau sunt risipite în instituţii care se calcă în picioare. Avem nevoie de reforme profunde. Nu voi ceda un milimetru, indiferent de presiunile celor din sistem, voi merge până la capăt cu echipa guvernamentală pentru a opri risipa şi pentru ca toţi să plătească ceea ce se cuvine în această ţară.”
Principalul scop al deciziei premierului este de a pune capăt scandalurilor din interiorul Coaliției, astfel încât Guvernul să se poată concentra pe actul de guvernare. Această atitudine îi va opri pe cei ce încearcă să provoace tensiuni din diverse interese personale sau electorale. Cei din PNL care contestau deciziile guvernului din care fac și ei parte ar trebui să se decidă, fie vin să pună umărul la reformele guvernului fie trec în opoziție.”

Senator PSD Călărași
Nicușor Cionoiu