Senatorul Cionoiu, supărat pe Enel: “Oamenii nu trebuie să beneficieze doar de măriri de prețuri”

Senatorul PSD, Nicușor Cionoiu a luat poziție față de întreruperile neprogramate ale curentului electric în municipiul Călărași. Parlamentarul de Călărași spune că a primit în audiență oameni cărora fluctuațiile de tensiune și desele întreruperi ale curentului electric din ultima perioadă le-au stricat aparatele din casă.

“Aproape jumătate dintre oamenii care vin în audiență au mari probleme cu Enel. Probleme legate de întrerurperi, porniri și reporniri ale curentului, probleme legate de aparatele de uz casnic, probleme legate de comunicare.” – a mărturisit Nicușor Cionoiu.

Senatorul PSD este nemulțumit de faptul că scumpirile de pe factură nu se văd și în calitatea serviciilor, parlamentarul acuzând compania Enel de lipsa investițiilor în calitatea infrastructurii de energie electrică:

“Aș vrea să vă supun atenției un aspect: respectul. Respectul pe care această firmă ar trebui să-l acorde unor oameni care plătesc facturile. Enelul scumpește, scumpește, dar care este responsabilitatea și unde sunt investițiile?!

De aceea când ninge, când bate vântul, rămân oamenii pe întuneric și zile întregi… pentru că Enel nu face investiții. Care este responsabilitatea acestei instituții?!”

Cionoiu spune că a verificat personal ce se întâmplă atunci când vrei să suni la InfoEnel, declarându-se profund dezamăgit de experiență:

“Am verificat și eu numărul de telefon care apare pe factură. Am sunat la 021 9977, și dacă într-adevăr ai timp sau ești la pește este ok. Pentru că poți să stai o jumătate de zi ca să-ți răspundă cineva ambiguu și să nu rezolvi nimic.Toate aceste lucruri nu se rezolvă cu mijloace automate… nepăsarea este crasă.”

Senatorul Cionoiu a insistat și a încercat să ia legătura cu un responsabil al companiei Enel, la Călărași:

“Am mers mai departe și am verificat. Avem un director pe zona Călărași – Slobozia, domnul Vasile Dumitru Adrian care vine la Călărași cum circula rata pe vremea comunismului, din doi în doi. Nu se poate așa ceva, plătim aceste facturi. Se scumpesc serviciile… dar noi, oamenii, pentru ce plătim?

Avem dreptul la o explicație. Care este explicația Enel? Ce se întâmplă cu aceste întreruperi. Da, înțeleg, mai sunt și defecțiuni, dar nu vedeți că nimeni nu vrea să facă investiții?!”

Parlamentarul PSD crede că Enel beneficiază de tratament preferențial din partea autorităților statului. În timp ce majoritatea firmelor sunt călcate de controale, pe cei de la Enel nu-i deranjează nimeni:

“Toți antreprenorii sunt supuși controalelor, acest Enel nu este supus la nimic. Totul este la bunul plac al fiecărui șef, șefuț și așa mai departe… Nu se poate așa ceva. Oamenii nu trebuie să beneficieze doar de măriri de prețuri. Unde este dialogul Enel cu un cetățean de rând?!”

Senatorul Nicușor Cionoiu promite că nu va uita problemele cu care au venit la cabinetul său oamenii nemulțumiți de calitatea serviciilor Enel. Politicianul din Călărași, om de afaceri la origine, spune că va duce problema în Parlament:

“Această situație nu va rămâne așa. Voi face o listă cu nemulțumirile oamenilor și vom face chiar o interpelare în Parlament. Oamenii trebuie să știe pentru ce plătesc.
Foarte mulți oameni se chinuie să-și plătească facturile…”

Unii au citit și asta: