Senatorul Filipescu cere bani de la Bugetul naţional pentru dezvoltarea judeţului Călăraşi

Fost preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi, senatorul PNL, Răducu Filipescu, caută, în continuare, soluţii pentru dezvoltarea judeţului. Acesta a venit cu amendamente la proiectul Legii bugetului de stat pentru domeniile sănătate, dezvoltare locală şi prevenirea unor situaţii de urgenţă.

“Am spus, înainte de a candida, că plec de la Consiliul Judeţean în Parlamentul României pentru a putea ajuta, de la un alt nivel, judeţul Călăraşi. Am venit cu trei amendamente la Bugetul pentru 2017, toate în interesul locuitorilor din judeţul Călăraşi.” – a declarat senatorul Răducu Filipescu.

“Pe domeniul sănătate si servicii sociale am cerut bani pentru consolidarea si reabilitarea corpului F+G+H al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi. Valoare estimata este de 28 milioane de lei, investiţia fiind necesară din moment ce clădirea a fost expertizată tehnic şi încadrată în gradul de risc seismic II.

Un alt domeniu pentru care am cerut prevederea de bani în Bugetul 2017 este cel al protecţiei mediului şi prevenirea unor situaţii de urgenţă. Mă refer la amenajarea unui dig de protecţie în zona Jegălia – Borcea – Feteşti, zonă predispusă în general inundaţiilor, cu afectarea gospodăriilor şi terenurilor agricole situate în vecinătatea braţului Borcea. Există o estimare a unui necesar de 4-5 milioane de euro.

Am în vedere, în continuare, componenta dezvoltării locale, şi m-am gândit, concret, la promovarea şi dezvoltarea zonei turistice braţ Borcea – Călaraşi. Obiectivul cel mai important este Portul turistic Călăraşi, pentru care ar fi nevoie de vreo 5-6 milioane de euro. Ar fi foarte bine pentru Călăraşi dacă s-ar aloca banii pentru începerea lucrărilor.”- a detaliat liberalul Răducu Filipescu.

După o experienţă îndelungată în administraţia publică, proaspătul senator Răducu Filipescu este secretar al Comisiei pentru Dezvoltare Regională şi membru în Comisia pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului din cadrul Senatului.

Unii au citit și asta: