in

Serviciile Private și Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă se întrec la sfârșit de săptămână

Sâmbătă, 15 iunie 2024, începând cu ora 09.00, în incinta stadionului municipal din Călăraşi, se va desfăşura etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă – ediţia 2024.

Concursul are caracter tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu pompierii din cadrul serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, care activează în cadrul primăriilor şi al societăţilor comerciale din judeţul Călărași.

Întrecerea sportivă constă în trei probe :”Pista cu obstacole”; „Dispozitivul de intervenţie” şi „Ştafeta 4 x 100 metri”.

La această etapă vor participa servicii voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă din întreg judeţul Călărași, iar competiţia este organizată de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Călăraşi.

Cei care îşi vor adjudeca locul întâi şi implicit, vor urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, au ocazia să ne reprezinte judeţul la faza interjudeţeană, care se va desfăşura pe parcursul lunii iulie în judeţul Galaţi.

La Servicii Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă in concurs iau startul mai multe echipaje din localitățile din județ, iar la Servicii Private pentru Situaţii de Urgenţă, echipaje ale operatorilor economici.