Sfaturi pentru un machiaj corect pe timp de vară

Vara este perioada ideala pentru relaxare si vacante, dar si timpul cand acordam corpului atentie deosebita. Avem mai multa grija de ce si cat mancam, suntem mai atenti cu silueta, ne protejam de arsuri, de cosuri, de pete, de aspectul “uleios”, de buze arse si uscate, de riduri si suntem mai grijulii cu expunerea la soare, pentru a nu face, in timp, cancer de piele.

O grija in plus pentru doamne si domnisoare este referitoare si la machiaj, care, vara, devine o adevarata problema.

“Una dintre greselile cele mai frecvente pe care femeile le fac vara este aceea ca isi aplica prea multe straturi de machiaj si, apoi, se intreaba de ce machiajul nu rezista sau, mai rau, se intinde topindu-se la razele soarelui”, spune make up artistul Suzana Visan. Vara, machiajul ideal este cel minimal, care lasa tenul sa respire si care, totodata ofera un aspect ingrijit pe durata intregii zile, explica aceasta, care propune sapte pasi care trebuie urmati pentru realizarea corecta a machiajului de vara.

Inainte de aplicarea machiajului, respecta etapele de pregatire a tenului – demachiere, tonifiere, hidratare. Astfel, fardurile se vor aplica uniform si vor rezista mai mult. Pentru a evita aspectul de ten “uleios”, pastreaza cu tine mereu o pudra compact, cu care vei putea retusa ori de cate ori tenul incepe sa luceasca.Aplica fondul de ten si pe pleoape si apoi fixeaza zona cu pudra. Fardurile pe care le vei aplica ulterior vor rezista timp indelungat, nu se vor intinde si nici nu se vor strange intre ridurile fine.

Foloseste mascara rezistenta la apa atunci cand iti rimelezi genele, fiind foarte util chiar si cand mergi la plaja sau la piscina. Vei evita astfel stresul de a verifica in oglinda din 10 in 10 minute daca nu cumva ti “s-a intins rimelul”.

Alege fardul de obraz cremos in detrimentul celui pudra. Aplica-l dupa fondul de ten, cu degetele, pentru un efect natural, si apoi fixeaza-l cu pudra. Va rezista mai mult, deoarece intra in piele si nu incarca inutil tenul. Daca nu vrei sa arati ca un pugilist care tocmai a pierdut partida, evita creionul dermatograf negru macar ziua. Se topeste si nu rezista in soarele arzator, dar il poti folosi linistita seara.

Aplica fondul de ten in cantitate redusa, insistand pe centrul fetei. Pe timpul verii nu trebuie sa incarcam prea mult tenul. Trebuie sa lasam pielea sa respire. Pentru vara, este recomandat fondul de ten rezistent la apa, pentru un aspect impecabil de-a lungul intregii zile.

Citeste mai mult: http://sanatate.rol.ro/

Unii au citit și asta: