Sfaturile polițiștilor pentru perioada Sărbătorilor

În fiecare seară din această săptămână, până în Vinerea Mare, au loc la biserică slujbele speciale, numite Denii. Pentru ca această ocazie să nu fie speculată de persoane, care nu sunt tocmai pătrunse de același spirit creștin și caută să profite de pe urma neatenției noastre, polițiștii reamintesc tuturor cetățenilor măsurile minime de autoprotecție.

Asigurarea locuințelor:

– Rugați un vecin de încredere să țină sub observație casa și să anunțe imediat poliția dacă observă o persoană suspectă care staționează fără motiv în fața ușii sau care încearcă să o descuie!

– Nu lăsați în locuință obiectele de valoare mare și volum mic sau banii lichizi, care vor fi întotdeauna în atenția infractorilor!

Deplasarea cu autovehiculul:

– Adaptați permanent viteza la particularitățile de drum și de trafic!

– Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice!

– Nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare!

– Folosiți corect luminile, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte!

– Folosiți centura de siguranță – vă poate salva viața în caz de accident!

În noaptea de Înviere:

– Evitați persoanele turbulente sau în stare de ebrietate!

– Păstrați banii în buzunarele interioare ale vestimentației, în borsete sau genți!

– Nu vă expuneți bijuteriile ori sumele mari de bani și nu faceți referiri la bunurile de valoare pe care le aveți asupra dumneavoastră!

– Când sunteți împins în aglomerație, verificați-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteți victima unei înscenări a unui hoț!

– Nu răspundeți provocărilor altor persoane; nu acceptați compania persoanelor necunoscute!

Pentru sesizarea oricăror fapte antisociale, care necesită prezența de urgență a oamenilor legii, apelați cu încredere 112! În cel mai scurt timp posibil un echipaj de poliție se va deplasa la dumneavoastră pentru verificarea aspectelor semnalate!

Unii au citit și asta: