Şi medicii din Călăraşi vor să plece la muncă în străinătate

Un număr de 2779 de medici au solicitat în 2010 Colegiilor Medicilor Județene certificate profesionale curente (good standing) pentru a putea lucra în străinătate – se arată într-un comunicat de presă emis de Colegiul Naţional al Medicilor din România.

Numărul cel mai mare a fost înregistrat în București, urmat de Cluj, Iași şi Timiș. Şi doi medici din Călăraşi au fost interesaţi de certificate profesionale pentru munca în străinătate, un medic de chirurgie generală pentru Marea Britanie şi un pneuomolog pentru Franţa

Medicii au declarat ca fiind cele mai frecvente destinații: Franța, Marea Britanie și Germania.
Cei mai multți medici care au solicitat certificate profesionale sunt din specialitatea Medicină Generală/Medicină de Familie, urmate de Chirurgie Generală și Anestezie Terapie Intensivă.

La sfârşitul anului trecut Spitalul de la Călăraşi avea un deficit de personal de peste 4oo de persoane, cadre medicale şi de îngrijire. Spitalul funcţionează cu aproximativ 50 de medici mai puţin decât ar avea nevoie şi aproape minus 150 de cadre sanitare medii.
Secţiile cu cea mai acută lipsă de personal medical şi auxiliar sanitar sunt cele de medicină internă, neurologie, boli infecţioase, neonatologie, geriatrie-gerontologie, psihiatrie, oncologie şi ATI (Anestezie – Terapie Intensivă).

Unii au citit și asta: