Silviana Şestacovschi reprezintă femeile liberale din Călăraşi la nivel naţional

Sâmbătă, 19 martie 2011, o delegaţie a Organizaţiei Femeilor Liberale (OFL) Călăraşi a participat la Conferinţa Naţională a Femeilor Liberale. La evenimentul ce a avut loc la Bucureşti s-au reunit aproximativ 1.200 de femei, delegaţia judeţului nostru fiind formată din 50 de persoane (alese locale şi membre ale Biroului Permanent Teritorial).

În urma exprimării votului de sâmbătă, deputata Lucia Varga a fost aleasă preşedintă a ONFL cu 641 de voturi „pentru”, devansându-şi astfel contracandidata, Zvetlana Preoteasa, care a întrunit 321 de voturi favorabile. Lucia Varga a câştigat votul participantelor susţinând programul politic „Femeile liberale pot ajuta România”, care are drept obiectiv promovarea în politică a femeilor de valoare, competente şi bine pregătite profesional.

„Femeile pot avea un cuvânt important în politici ce vizează familia, datorită rolului pe care îl au în susținerea familiei, unul foarte important de altfel, și considerăm că pot avea un rol și în alte domenii, precum economia. Vrem, de asemenea, să încurajăm implicarea femeilor în viața socială și politică a comunităților din care fac parte și să sprijine implicarea acestora în luarea deciziilor la nivelul acestor comunități”, a declarat Lucia Varga.

Lucia Varga îi succede în funcţia de preşedinte al ONFL europarlamentarului Norica Nicolai, care a cumulat deja două mandate în această funcţie şi a decis să nu mai candideze.
În noul birou de conducere al organizaţiei naţionale, judeţul Călăraşi este reprezentat de În noul birou de conducere al organizaţiei naţionale, judeţul Călăraşi este reprezentat de Silviana Şestacovschi.

Unii au citit și asta: