in

Smart City: Primăria Călărași a câștigat premiul la categoria Digitalizare

Joi, 4 aprilie 2024, a avut loc Nord Events Center by Globalworth din Capitală Gala Smart City Industry Awards 2024, eveniment dedicat dezvoltării comunităților inteligente.

În cadrul ediției a 8-a, intitulată Bucharest Smart Energy Summit, au fost premiate cele mai revoluţionare iniţiative din domeniul dezvoltării urbane, sustenabilităţii şi transformării digitale. Au participat oficiali guvernamentali, autorităţi locale, lideri de afaceri şi experţi din diverse sectoare.

La categoria Digitalizare și transformare digitală premiul a fost câștigat de Primăria Municipiului Călărași și de Integrisoft Solutions cu proiectul ”Fundamentarea deciziilor, planificare strategică şi măsuri simplificate pentru cetăţeni la nivelul administraţiei publice a Municipiului Călăraşi.”

Digitalizarea Primăriei Călărași s-a realizat prin implementarea sistemului integrat Avansis, cu scopul de a dezvolta comunitatea și a deveni mai productivă, mai eficientă, organizată smart, mai transparentă în relația dintre primărie și cetățeni.

„Este o mare onoare și bucurie că ne aflăm astăzi aici, pentru a primi acest prestigios premiu dedicat procesului de digitalizare a Primăriei Călărași. Această recunoaștere nu reprezintă doar o realizare pentru echipa noastră, ci și o validare a eforturilor noastre susținute în direcția inovației și a adaptării la schimbare în era digitală.
Digitalizarea primăriei noastre este un angajament profund de a transforma și îmbunătăți modul în care operăm și interacționam cu cetățenii și cu comunitatea noastră în ansamblu, și demonstrează că o instituție publică poate reduce amprenta proceselor birocratice și se poate transforma într-o administrație eficientă, transparentă, proactivă, responsabilă.
Doar un exemplu, ca urmare a digitalizării, am reușit creșterea veniturilor cu 26%.
Mulțumesc și echipei Integrisoft pentru că împreună am plecat de la o idee și am reușit să terminăm acest proiect prin care am reușit să simplifică interacțiunea cu instituția noastră, cetățenii rezolvându-și problemele printr-un simplu click.
În numele întregii echipe, aș dori să mulțumesc tuturor celor implicați în acest proces – colegilor noștri, partenerilor noștri tehnologici și cetățenilor municipiului Călărași. Fără sprijinul și colaborarea voastră, această realizare nu ar fi fost posibilă. Vă mulțumesc!”, a spus Marius Dulce, primarul Municipiului Călărași.

Digitalizarea instituțiilor publice reprezintă o transformare esențială în modul în care acestea funcționează și interacționează cu cetățenii și mediul de afaceri. Prin adoptarea tehnologiilor digitale și implementarea soluțiilor inovatoare, instituțiile publice devin mai eficiente, transparente și accesibile.

Digitalizarea permite automatizarea proceselor administrative, reducând birocrația și timpul necesar pentru furnizarea de servicii. De asemenea, facilitează comunicarea și interacțiunea între cetățeni și administrație, prin intermediul platformelor online și a serviciilor digitale.
Această transformare aduce beneficii semnificative pentru toate părțile implicate. Cetățenii beneficiază de servicii mai rapide și mai ușor de accesat, în timp ce instituțiile publice devin mai transparente și mai eficiente în gestionarea resurselor și a informațiilor.