Societate din Călărași, amendată cu 20 000 de lei

În data de 02 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași au procedat la verificarea a 7 societăți comerciale din județul Călărași în scopul protejării populației împotriva comercializării de produse alimentare și nealimentare contrafăcute, care aduc atingere sănătății cetățenilor și prejudicii bugetului de stat.

Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 92.000 de lei.

Din totalul amenzilor, 4 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 3 la O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Totodată, au fost ridicați în vederea confiscării 1.608 de lei, reprezentând produse alimentare și nealimentare expuse la vânzare, fără documente legale de proveniență.

O societate comercială a fost sancționată contravențional cu suma de 20.000 lei, întrucât ar fi fost depistată oferind spre vânzare produse, fără a deține documente de proveniență.
Totodată, au fost ridicați în vederea confiscării 450 de lei, reprezentând sume provenite din vânzarea produselor alimentare fără documente de proveniență.

Unii au citit și asta: