in

Șoferi, pietoni și bicicliști, sancționați de polițiștii călărășeni

Peste 950 de conducători auto care nu au respectat legislația rutieră au fost sancționați, au fost constatate 12 infracțiuni și au fost reținute 60 de permise de conducere ,. De asemenea, 20 de certificate de înmatriculare au fost retrase de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

În perioada 20 – 26 mai a.c., polițiștii rutieri au organizat o acțiune de impunere a legii și de conștientizare a participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 951 de sancțiuni contravenționale, dintre care 362 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 78 pentru nerespectarea legislației rutiere de către pietoni, 89 pentru nerespectarea legislației rutiere de către bicicliști, 12 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 3 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor, 5 pentru neacordare prioritate vehicule, 5 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și 397 pentru alte abateri.

De asemenea, polițiștii au constat 12 infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii au reținut 60 de permise de conducere, dintre care 23 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 14 pentru alcool, 6 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, 3 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor și 14 pentru alte abateri.

Totodată, au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.

Written by infomuntenia.ro

Călărași / Centru de reabilitare pentru copii cu autism și sindrom Down

Depistat de polițiști, în timp ce conducea cu 193 km/h