Şoferi, prinşi de poliţişti conducând după ce au consumat alcool sau nu posedau permise de conducere

Agenţi din cadrul Biroului Rutier Călăraşi au depistat în noaptea de 27 octombrie a.c., ora 00.30, pe strada Belşugului, din municipiul Călăraşi, pe I. Alexandru, de 26 ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul marca Fiat, având o concentraţie alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal.

În dimineaţa de 27 octombrie a.c., ora 03.41, agenţi din cadrul Biroului Rutier Călăraşi au oprit în trafic, pe strada Prelungirea Bucureşti, din Călăraşi, autoturismul marca VW, condus de M. Alexandru, de 23 ani, din municipiul Vaslui, care a prezentat la testarea cu aparatul etilotest o concentraţie alcoolică de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumul public a unui autovehicul, cu o îmbibaţie alcoolică peste limita stabilită de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

În ziua de 27 octombrie a.c., ora 14.10, C. Marian, de 25 ani, din comuna Dorobanţu, judeţul Călăraşi, a condus autoturismul marca Dacia, pe strada Bărăganului, din municipiul Călăraşi, iar la intersecţie cu strada Belşugului, nu a respectat semnificaţia indicatorului Oprire şi nu a acordat prioritate autoturismului marca Ford, cu care a intrat în coliziune.

Din accident a rezultat doar avarierea autoturismelor, însă cel care conducea autoturismul Dacia, C. Marian, nu poseda permis de conducere şi se afla sub influenţa alcoolului (0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat).
Poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal.

În dimineaţa de 28 octombrie a.c., ora 02.41, poliţiştii au depistat pe strada Eroilor, din municipiul Călăraşi, pe G. Valentin, de 26 ani, din comuna Modelu, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea autoturismul marca Peugeot, prezentând o concentraţie alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital, unde a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.