in ,

Şohan spune adio IPJ Călăraşi: „M-am pensionat când am vrut eu, nu când au vrut alţii!”

Începând dina această săptămână, şeful IPJ Călăraşi, comisar-şef Alexandru Şohan, a trecut în rezervă şi s-a pensionat anticipat. Şohan va rămâne la comanda unităţii până săptămâna viitoare, pentru a da în primire postul succesorului său.

Într-o ultimă conferinţă de presă (în calitate de inspector-şef al IPJ Călăraşi) comisarul-şef Alexandru Şohan spune că motivul pensionării anticipate îl constituie starea precară de sănătate, care l-a făcut ca în ultimul an să aibă concedii medicale repetate.

Şohan a ţinut să precizeze că hotărârea de a se pensiona îi aparţine în exclusivitate, demontând zvonurile că pensionarea sa ar fi fost determinată de persoane din spectrul lumii politice: „… un act de voinţă propriu. Să se termine speculaţiile, că aş fi fost forţat. M-am pensionat când am vrut eu, nu când au vrut alţii!”

Alexandru Şohan spune că după pensionare are de gând să se implice în viaţa socială, luând în calcul demararea unei afaceri, colaborarea cu un ONG, neexcluzând nici „calea politică”.

Şohan a mai spus şi că ultima „vizită” a Corpului de Control al ministerului la IPJ Călăraşi a găsit toate treburile în ordine, nefiind identificate nereguli importante: „ A venit Corpul de Control, a controlat şi a plecat cum a venit…”

Alexandru Şohan crede că la conducerea IPJ Călăraşi ar putea urma oricare din actualii adjuncţi, comisarul-şef Marian Dumitrache, pe care-l consideră un om cu o vastă experienţă la fel ca şi pe comisar-şef Ion Nicolae.

Şohan mărturiseşte că plecarea de la comanda IPJ Călăraşi este „o eliberare”, apreciind că nu este uşor să fii inspector-şef într-un judeţ cu mari comunităţi de romi, unde se înregistrează o serie de probleme. Poliţistul mai spune şi că eficienţa instituţiei pe care a condus-o în ultimii ani a fost afectată şi de lipsa resurselor financiare.

3,9 milioane de euro pentru modernizarea Policlinicii nr. 1 din Călăraşi

O femeie din Călăraşi a murit de gripă AH1N1