Soluții pentru îndepărtarea firelor de păr crescute sub piele

Există mai multe soluții naturale de a scăpa de firele de păr crescute sub piele și de a scădea riscul apariției unei infecții sau a unei inflamații în zona respectivă.

irele de păr crescute sub piele reprezintă una dintre cele mai întâlnite și mai supărătoare probleme estetice. Acestea apar de obicei pe picioare, la subraț sau în alte zone în care persoanele își epilează părul cu lama sau prin alte metode.

Această problemă este mai frecventă în rândul persoanelor cu părul creț sau aspru, însă cu toții ne putem confrunta cu ea măcar o dată în viață.

După cum știm deja, anumite fire de păr cresc sub piele și nu reușesc să pătrundă la suprafața acesteia. De cele mai multe ori, aceste fire apar în urma epilării cu lama de ras, deoarece aceasta taie partea superioară a foliculului, iar acesta este blocat parțial de celulele moarte.

Totodată, firele de păr crescute sub piele apar atunci când părul se încrețește și crește în direcția greșită, rămânând sub piele sau în folicul.

Oricum ar fi, firele de păr de sub piele sunt foarte deranjante, nu numai pentru că sunt inestetice, dar și pentru că pot fi destul de dureroase.

Din fericire, există mai multe remedii naturale care combat această problemă, ameliorând inflamațiile și ajutând la extragerea firelor de păr crescute sub piele. Mai jos îți prezentăm 5 dintre cele mai bune soluții la care poți apela atunci când te confrunți cu această problemă.

1. Ceaiul de mușețel tratează firele de păr crescute sub piele

Mușețelul este o plantă cu proprietăți antiinflamatoare și calmante care ajută la eliminarea firelor crescute sub piele.

Dacă îl aplici direct pe piele, ceaiul de mușețel reduce umflăturile care se formează la suprafața ei și contribuie la deschiderea porilor, pentru ca firele să poată ajunge la suprafață.

Ingrediente
2 linguri de flori de mușețel (20 g)
1/2 cană de apă (125 ml)
Instrucțiuni
Adaugă cele două linguri de mușețel în apa clocotită și lasă-le la infuzat timp de 5-10 minute.
După ce infuzia ajunge la o temperatură suportabilă, înmoaie o cârpă curată în lichid și aplic-o pe zona afectată.
Repetă tratamentul de două – trei ori pe zi, până se rezolvă problema.

Citește mai mult: dozadesanatate.ro

Unii au citit și asta: