Sondaj PSD Călărași: Cine se află pe primele trei locuri

Încă din vară, PSD Călărași anunța că numele candidaților la alegerile locale vor fi date în urma unui sondaj de opinie. Se pare că sondajul este gata, dar rezultatele nu ar fi tocmai îmbucurătoare pentru social-democrații de la Călărași.

Surse din PSD Călărași au dezvăluit că, pentru Primăria municipiului Călărași, primele trei poziții în rezultatele sondajului ar fi ocupate de… trei liberali.

Pe primul loc s-ar afla primarul în exercițiu al municipiului Călărași și președinte al Organizației Județene Călărași a PNL, Daniel Drăgulin. Procentul electoral obținut după sondarea opiniei publice din Călărași ar fi de 31%.

Locul II este ocupat de un alt liberal. Viceprimarul Dragoș Coman se bucură de un rezultat destul de bun dacă ne raportăm la vârsta și experiența politică a acestuia. 21% dintre călărășeni și-ar fi exprimat intenția de vot pentru tânărul PNL-ist.

Pe locul III, pentru Primăria Călărași, în topul preferințelor electoratului, se află tot un liberal: Vasile Iliuță. Președintele Consiliului Județean ar fi dorit pentru funcția de primar al Călărașiului  de 18% dintre respondenții sondajului de opinie realizat de PSD.

Deci, la PNL, lucrurile sunt simple. Liberalii au de unde să aleagă. Totuși, Vasile Iliuță nu și-a exprimat intenția de a candida pentru Primăria municipiului Călărași, acesta arătându-se interesat de obținerea a încă unui mandat la Consiliul Județean. Iliuță și-a optimizat influența în județ, acolo unde vrea să dețină mai departe controlul.

Așadar, în cursa PNL pentru desemnarea candidatului la Primărie au rămas Daniel Drăgulin și Dragoș Coman. Viorel Ivanciu, celălalt viceprimar al municipiului Călărași dă semne că nu mai este interesat de o candidatură, acesta alegând, se pare, să-l sprijine pentru încă un mandat pe Daniel Drăgulin.

Liberalii de la Călărași vor lua o decizie la începutul anului viitor. Tot atunci este de așteptat să fie făcut public și numele candidatului PSD pentru Primăria Călărași. Dacă la PNL lucrurile sunt mai simple, la PSD Călărași lucrurile se complică. Mai ales dacă luăm în calcul eșecul previzibil al Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale.

Unii au citit și asta: