Şova l-a înfrânt pe Florea: Bebe Cristodor pus preşedinte la PSD Călăraşi

Bebe Cristodor

Lupta dintre „taberele” PSD implicate în lupta pentru controlul organizaţiei judeţene de la Călăraşi a intrat într-o nouă etapă, odată cu „mazilirea”, pentru a doua oară, a deputatului Daniel Florea.

Conducerea centrală a PSD a hotărât, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional, numirea lui Dan – Bebe Cristodor drept preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Călăraşi. Ziarul Obiectiv adaugă că Daniel Florea a primit, premiul de consolare, preşedinte executiv, pe acelaşi scaun cu vicele de la CJ Călăraşi, Ion Ştefan.

Deşi parlamentarul s-a ferit să recunoască deschis intenţia de a prelua organizaţia de la Călăraşi, mai multe surse ne-au indicat lobby-ul agresiv pe care acesta l-a încercat, la conducerea partidului, pentru a i se încredinţa conducerea PSD Călăraşi.

Zvonurile, alimentate de un aparat de comunicare susţinut cu cele mai moderne mijloace, vorbeau despre o relaţie privilegiată pe care deputatul Florea le-ar avea cu membri ai conducerii centrale a PSD. Este posibil, însă, ca lipsa unei înţelegeri cu marele ministru Dan Şova să-i fi fost fatală lui Daniel Florea. Lobby-ul lui Şova a fost mai puternic şi se vede treaba că şi al naibii de eficient.

Este de notorietate faptul că Bebe Cristodor este protejatul lui Dan Şova, recomandarea ministrului atârnând mai greu decât lobby-ul încercat de Daniel Florea, numărând aici inclusiv invitarea la Călăraşi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Oficial, desemnarea a luat în calcul auditul de management politic efectuat de Ecaterina Andronescu la Călăraşi, dar şi punctul de vedere al unei părţi a primarilor PSD din judeţ. Se pare că Daniel Florea, foarte activ pe Facebook şi la târguri de mirese, nu a reuşit să-i facă pe PSD-iştii, nici din Călăraşi nici de la Centru, să uite că el, până la urmă, vine din PDL, partid tradiţional adversar al social-democraţilor.

Numirea lui Bebe Cristodor nu înseamnă, neapărat, linişte în curtea plină de buruieni a PSD Călăraşi, deşi oricând o alegere proastă este mai bună decât lipsa unei decizii. Bebe este tânăr, fără experienţă politică şi fără victorii marcante, însă chiar lipsa unor performanţe notabile ar putea să-l întărâte pe noul preşedinte al PSD Călăraşi să demonstreze ce lider se ascunde în el.

În ceea ce-l priveşte pe Daniel Florea, acesta va avea timp să constate că pe primarii din judeţ nu-i convingi şi nici nu-i mobilizezi cu transmisii live, pe Facebook. Ca să depăşească renumele de deputat al municipiului Călăraşi, Florea va avea nevoie de ceva mai mult decât un cont de Facebook.

Unii au citit și asta: