Călărași: Spectacol online, de Dragobete

Miercuri, 24 februarie 2021, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași invită călărășenii la un spectacol organizat chiar în ziua de Dragobete, care va fi transmis online, pe pagina de facebook a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

Timp de o oră, corul “Camerata Danubii”, Grupul de Copii “Flores Campi” și Ansamblul folcloric “Ghiocelul” vor oferi momente de sărbătoare.

Spectacolul este oferit gratuit online de Consiliul Județean Călărași, prin Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași și Muzeul Dunării de Jos Călărași, în parteneriat cu Palatul Copiilor nr. 1 Călărași.

Potrivit tradiției populare, Dragobetele este un duh poznaș și capricios, a cărui bunăvoință trebuie câștigată. În ziua de Dragobete nu trebuie încălcată tradiția.

Dragobetele este considerat patronul dragostei și al bunei dispoziții. El este deschizător al primăverii și fiu al Babei Dochia. Acesta este întâmpinat cu flori.

Conform tradiției, fetele și femeile care nu vor fi sărutate în această zi, vor fi singure tot anul. Misiunea Dragobetelui este să le găsească și să le sărute chiar și pe fetele care nu sunt frumoase.
Se spune că, în ziua de Dragobete este bine să se petreacă, pentru ca norocul să nu ne ocolească tot anul și pentru a avea noroc.

Unii au citit și asta: