Spectacol inedit, organizat de Asociația Culturală REPLIKA

Asociația Culturală REPLIKA prezintă spectacolul BUNICA E FORȚĂ! , la Centrul de Teatru Educațional Replika din Str. Lânăriei 93-95, sector 4, București.

Spectacolul are loc pe 16 decembrie 2019, ora 19.00, iar intrarea este gratuită, pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile.

Bunica e forță! propune o incursiune tandră în istoriile personale ale celor care ne-au fost aproape în copilărie. Ale celor pe care le-am cunoscut, poate, doar din poveștile părinților. Ale celor despre care știm mult, puțin sau aproape deloc. Ale celor care au inventat pentru noi o lume în care anii se dau peste cap și ne fac, peste noapte, mari. Ale celor de care ne e uneori atât de dor încât ni le imaginăm copii ca să le avem mai mult timp cu noi.

Bunica e forță! te invită să te întrebi:
Când s-a născut bunica ta?
Ce și-a dorit să devină când era mică?
Când a zburat prima oară?
Cine era bunica bunicii?
Bunica a fost, și ea, nepoata cuiva?

Este un spectacol dedicat tuturor femeilor din familiile noastre, despre care avem nevoie să aflăm mai multe. Ca să ne descoperim. Ca să ne cunoaștem istoria. Ca să putem povesti lumea din perspectiva celor care n-au avut prea mult timp pentru visele lor. Pentru că au avut grijă de alții. De noi.

Bunica e forță! face parte din proiectul multianual Personal/Colectiv. Proiect de artă educațională, care se desfășoară la Centrul Replika în 2019 și 2020, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

În cadrul proiectului are loc intervenția culturală în școală – „Școala Bunicilor versus Școala Noastră”, prin care copiii de azi vor descoperi perspectiva bunicilor asupra ideii de școală și invers. Astfel, se va încuraja colectarea de povești și întâmplări cu tema „școala din vremea bunicilor”, prin relaționarea directă dintre artiști și elevi în realizarea unor acțiuni performative.

Echipa spectacolului Bunica e forță!
Text: Mihaela Michailov și Ioana Petre
Cu: Mihaela Radescu și Silvana Mihai
Regie: Ioana Petre
Scenografie: Gabi Albu
Muzică: Alex Bălă
Coregrafie: Paul Dunca
Lighting design: Radu Apostol

Durată: 50 minute
Limită de vârstă: +9
Parteneri Centrul Replika: ANBPR, Asociația pentru Branding Cultural, Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională Step by Step, Teatrul Mic, Centrul Național al Dansului, Asociația Red Panda, Editura Art, Atelier de Teatru, Reactor de Creaţie şi Experiment – Cluj, ADO, Colectiv A, ARENA, Beznă Theatre.

Parteneri media: Gazeta de Artă Politică, LiterNet, tabu.ro, Sub25, Şapte Seri, Timpul Cireşelor.

Unii au citit și asta: