Peste 100 de angajați ai Spitalului Călărași în fața Consiliul Județean Călărași. Ce soluție le-a oferit Iliuță

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, alături de vicepreședintele Valentin Barbu și administratorul județului, Bogdan Georgescu, a primit, astăzi, la prima oră a dimineții, delegația Sindicatului din cadrul Spitalului Județean Călărași, anunță Consiliul Județean Călărași, pe pagina oficială de Facebook.

Sindicaliștii, asistente medicale și personal auxiliar medical, sunt nemulțumiți de reducerea veniturilor din cauza aplicării legii 153/ 2017, care prevede introducerea normei de hrană în cuantumul sporurilor de 30%.

Consiliul Județean Călărași, la solicitarea sindicatului, va Ministerului Sănătății o petiție cu toate doleanțele angajaților din Spitalul Călărași, soluția temporară găsită de președintele Iliuță fiind aceea de acordarea unui stimulent financiar pe luna ianuarie 2019, echivalent cu un salariu minim pe economie odată cu aprobarea bugetului județului Călărași, în conformitate cu legea sănătății.

“De la preluarea mandatului de președinte am avut o grijă deosebită pentru spital. Am acordat tichete de masă, vouchere de vacanță, din martie 2018 mi-am dat acordul ca salariile corpului medical să fie plătite la nivelul anului 2022, am acordat sporurile, conform prevederilor legale, la maximum posibil. Sindicaliștii au înțeles că noi, administrația județeană, nu putem schimba legi. În schimb, o să-i sprijinim ca vocea lor sa fie auzită la nivel central”, a spus președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Unii au citit și asta: