in

Spitalul Calarasi trece în administrarea Consiliului judeţean. Directorul Sfetcu va fi înlocuit din funcţie

Ion Sfetcu se astepta ca va fi inlocuit din functie

“Autorităţile locale vor avea în administrare  logistică, financiară şi umană unităţile sanitare publice. După descentralizare, concursurile pentru ocuparea funcţiilor de manager vor fi organizate de către consiliile de administraţie în care autorităţile locale vor avea majoritate, având trei reprezentanţi dintre cei cinci”- a anunţat ministrul sănătăţii, Cseke Attila.

Preşedintele Consiliului judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, spune că spitalul din Săpunari, Spitalul TBC şi Spitalul judeţean de Urgenţă vor intra în administrarea Consiliului.

Filipescu a fost clar când a venit vorba de schimbarea managerului de la Spitalul judeţean Călăraşi: „Normal că managementul îl vom schimba. Că doar n-o să fac management la Spitalul judeţean cu ăla care căra gunoiul.”

În timp ce soarta lui Ion Sfetcu la Spitalul judeţean Călăraşi este pecetluită, preşedintele Consiliului judeţean Călăraşi spune că nu are motive să intervină în managementul Spitalului TBC, unde a apreciat că acesta este condus de un profesionist, referindu-se la doctorul Spiridon Dumitrescu.

Trecerea spitalelor în administrarea Consiliilor judeţene va avea loc, cel mai probabil, în cea de a doua jumătate a lunii iulie.

Preşedinta PSD Calarasi: “Dacă trebuie să cadă preşedintele pentru ca acest popor să supravieţuiască, să cadă preşedintele!”

Marian Sârbu zice că nu a negociat postul de ministru al muncii