in

Sprijin financiar pentru zootehnia din Călăraşi

cota_lapteAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a repartizat Centrelor Judeţene suma de aproximativ 72 milioane  RON, fonduri de la bugetul de stat, pentru acordarea sprijinului financiar destinat sectorului zootehnic şi vegetal, precum şi pentru neutralizarea deşeurilor.

„ Am transmis azi Centrelor Judeţene fondurile necesare efectuării plăţilor către sectorul zootehnic şi vegetal, banii urmând să ajungă  în conturile beneficiarilor în zilele următoare”, a declarat Directorul General APIA, Daniel Constantin.

Astfel, suma de 62,4 milioane lei reprezintă fonduri destinate pentru susţinerea sectorului zootehnic şi este aferentă solicitărilor depuse de către beneficiari în luna iunie. Potrivit anexei L la Ordinul MAPDR nr. 850 din 28/12/2006, sprijinul financiar poate fi solicitat pentru îmbunătăţirea calităţii produselor de origine animală, precum şi pentru susţinerea măsurilor pentru producerea şi comercializarea produselor apicole.

APIA a mai repartizat Centrelor Judeţene suma de 5,9 milioane lei, în vederea efectuării plăţilor către producătorii agricoli care au solicitat sprijin financiar pentru achiziţionarea de material săditor. Potrivit HG 1343/2008, beneficiarii acestui sprijin financiar sunt operatorii economici persoane fizice sau juridice care fie comercializează, fie utilizează sămânţă şi material săditor, în vederea multiplicării şi/sau pentru producţia de consum.

De asemenea, suma de aproximativ 3,5 milioane lei reprezintă sprijinul financiar pentru activitatea de neutralizare a deşeurilor de origine animală.

La Ministerul Educaţiei luna are 44 de zile

Peste 500 locuri de muncă vacante în Călăraşi