Stări conflictuale, aplanate de polițiștii călărășeni

Sancțiuni contravenționale aplicate, permise de conducere reținute și stări conflictuale aplanate, în urma unei acțiuni desfășurate de polițiști în municipiul Călărași.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat în ziua de 12 iulie a.c., în intervalul orar 20.00 – 24.00, o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale din segmentul stradal care afectează climatul de ordine și siguranță publică.

Acțiunea a urmărit identificarea persoanelor care săvârșesc fapte contra legii, depistarea celor care încalcă normele legale sau comit infracțiuni la regimul circulației rutiere, precum și prevenirea activităților comerciale ilicite și depistarea persoanelor care nu respectă legislația în domeniu.

Pe parcursul desfășurării acțiunii, polițiștii au aplanat 3 stări conflictuale, au controlat 6 societăți comerciale, au verificat 20 de autovehicule, precum și 5 persoane aflate sub control judiciar și în arest la domiciliu.

Au fost legitimate 41 de persoane, 16 dintre acestea săvârșind fapte de natură contravenționale fiind luate măsuri de sancționare, astfel: 5 dintre sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 3 pentru încălcări ale Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 7 în baza prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și 1 la alte acte normative.

Valoarea sancțiunilor aplicate este de 41.560 de lei.

Totodată, ca măsuri complementare au fost ridicați în vederea confiscării aproximativ 1.500 de lei, reprezentând contravaloarea unor mărfuri fără documente de proveniență și reținute 2 permise de conducere.

Acțiunile de acest gen vor fi efectuate în continuare pentru menținerea, asigurarea ordinii publice și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

Unii au citit și asta: