Ştefan Vodă: Arestaţi pentru furt şi profanare de morminte

Postul de Poliţie Ştefan Vodă a fost sesizat în data de 19 martie a.c. cu privire la faptul că, în cursul nopţii, a fost sustras un gard metalic de la un mormânt din cimitirul Comunei Ştefan Vodă, fiind produs un prejudiciu de 150 lei.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat suspecţii – C. Traian, de 21 ani, M. Florin, de 24 ani, M. Daniel, de 20 ani, A. Alexandru, de 19 ani, toţi din Comuna Ştefan Vodă.

Extinzând cercetările asupra activităţii infracţionale a suspecţilor, s-a constatat că, în noaptea de 18/19 martie a.c., aceştia au mai dislocat şi sustras şapte grilaje metalice de la mai multe morminte din cimitirul localităţii. Grilajele au fost valorificate în aceeaşi noapte la o societate comercială din Comuna Cuza Vodă, ca deşeuri de fier, pentru care au obţinut suma de 680 lei.

Prejudiciul, în valoare totală de 8500 lei, a fost recuperat şi restituit părţilor vătămate.              Cei patru suspecţi au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 ore, fiind prezentaţi în cursul zilei de 20 martie a.c. Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Călăraşi a emis pe numele celor patru persoane mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 15 zile. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi profanare de morminte.

Unii au citit și asta: