Marian Dinulescu: “Bă voi, faceţi administraţie cu japca aici”

În luna noiembrie a anului 2007, în urma unui control efectuat la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi, Curtea de Conturi a sesizat Parchetul cu privire la mai multe nereguli din cadrul instituţiei. Directorul Direcţiei, Mihai Roibu a fost atunci suspectat de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

În urma neregulilor semnalate de Curtea de Conturi, Consiliul judeţean Călăraşi a luat hotărârea de sancţionare disciplinară a directorului Mihai Roibu (aflat în subordinea CJ Călăraşi) în data de 30.10.2008.

După cercetarea efectuată de organele de anchetă, directorul Mihai Roibu a primit rezoluţie de neîncepeea urmării penale din Partea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, considerându-se că neregulile semnalate nu conţin toate elementele constitutive ale vreunei infracţiuni.

Referitor la sancţiunea disciplinară a directorului Mihai Roibu radierea acesteia urma să se facă tot printr-o hotărâre de Consiliu judeţean, în termen de un an de la expirarea termenului pentru care a fost aplicată.

Deşi Mihai Roibu a făcut o solicitare în acest sens încă din 26.10.2009, consilierii judeţeni PSD şi PNL au găsit diferite tertipuri pentru a amâna soluţionarea solicitării directorului membru PDL. În fapt, vorbim de o şicană politică clară, consilierii judeţeni având tot timpul din lume să hotărască constatarea radierii de drept a sancţiunii disciplinare a directorului Roibu. Voinţă nu prea au avut aceştia. Motive, în schimb, s-au găsit mereu pentru amânarea deciziei.

Cât să-l facă pe liderul PDL, consilierul judeţean Marian Dinulescu să izbucnească, după ce în şedinţa de consiliu judeţean din 31 mai consilierii PNL şi PSD s-au unit din nou pentru a vota amânarea radierii sancţiunii directorului Roibu: „Bă voi, faceţi administraţie cu japca aici. Este ruşinos ce faceţi voi aici.”

Consilierii au hotărât ca proiectul de hotărâre privind  constatarea radierii de drept a sancţiunii disciplinare a directorului Roibu să fie discutat în următoarea şedinţă de consiliu.

Unii au citit și asta: