Marian Dinulescu: “Bă voi, faceţi administraţie cu japca aici”

În luna noiembrie a anului 2007, în urma unui control efectuat la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi, Curtea de Conturi a sesizat Parchetul cu privire la mai multe nereguli din cadrul instituţiei. Directorul Direcţiei, Mihai Roibu a fost atunci suspectat de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

În urma neregulilor semnalate de Curtea de Conturi, Consiliul judeţean Călăraşi a luat hotărârea de sancţionare disciplinară a directorului Mihai Roibu (aflat în subordinea CJ Călăraşi) în data de 30.10.2008.

După cercetarea efectuată de organele de anchetă, directorul Mihai Roibu a primit rezoluţie de neîncepeea urmării penale din Partea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, considerându-se că neregulile semnalate nu conţin toate elementele constitutive ale vreunei infracţiuni.

Referitor la sancţiunea disciplinară a directorului Mihai Roibu radierea acesteia urma să se facă tot printr-o hotărâre de Consiliu judeţean, în termen de un an de la expirarea termenului pentru care a fost aplicată.

Deşi Mihai Roibu a făcut o solicitare în acest sens încă din 26.10.2009, consilierii judeţeni PSD şi PNL au găsit diferite tertipuri pentru a amâna soluţionarea solicitării directorului membru PDL. În fapt, vorbim de o şicană politică clară, consilierii judeţeni având tot timpul din lume să hotărască constatarea radierii de drept a sancţiunii disciplinare a directorului Roibu. Voinţă nu prea au avut aceştia. Motive, în schimb, s-au găsit mereu pentru amânarea deciziei.

Cât să-l facă pe liderul PDL, consilierul judeţean Marian Dinulescu să izbucnească, după ce în şedinţa de consiliu judeţean din 31 mai consilierii PNL şi PSD s-au unit din nou pentru a vota amânarea radierii sancţiunii directorului Roibu: „Bă voi, faceţi administraţie cu japca aici. Este ruşinos ce faceţi voi aici.”

Consilierii au hotărât ca proiectul de hotărâre privind  constatarea radierii de drept a sancţiunii disciplinare a directorului Roibu să fie discutat în următoarea şedinţă de consiliu.

Unii au citit și asta:

1 Comentariu

  1. Apreciem ca acesti consilieri judeteni, majoritatea, i au bani din diverse comisii cu ghiotura, ia sa zica domnii si doamnele consiliere prin cate comisii si comitete sunt pe judet? Ce initiative au, sa ridice labutza si atat, ei sunt nulitati, papusicile de partid.
    Foarte frumoasa treaba cu ATOPul, o gasca de banuti, de ce politicienii (cu p mic) locali, nu asociaza societatea civila si cu presa ca formator de opinie si da de mancare la cleenţii favoriţi?
    Roibu ar trebui sa i reclame si el pe consilieri pentru neglijenta in serviciu sa le ceara lovelele de la indemnizatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*